Publicitat
Monogràfics · 3 de Juliol de 2022. 10:14h.

La Fundació ”la Caixa” ha arribat a més de 16 milions de persones amb la seva acció internacional en els últims 25 anys

La Fundació ”la Caixa” ha celebrat avui el 25è aniversari del seu Programa de Cooperació Internacional a CosmoCaixa, en un acte que ha aplegat ponents de primer nivell i representants d’institucions de referència a escala global en l’àmbit de l’ajuda al desenvolupament. La trobada també ha comptat amb l’assistència del director general de la Fundació”la Caixa”, Antonio Vila Bertrán, i la directora de l’Àrea Internacional de la Fundació ”la Caixa”, SAR Doña Cristina de Borbón y Grecia.

Des del 1997, el Programa de Cooperació Internacional de la Fundació ”la Caixa” ha impulsat un total de 663 projectes a 65 països de l’Àfrica, Àsia i l’Amèrica Llatina amb l’objectiu de generar oportunitats i lluitar contra les desigualtats dels col·lectius més vulnerables, en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Això ha permès arribar a més de 16 milions de persones gràcies al treball conjunt amb més de 800 socis i col·laboradors, treballant centrats en les necessitats més urgents.

Durant l’acte, s’han celebrat dues taules rodones centrades en la salut global i el desenvolupament, per reflexionar sobre el present i el futur de la cooperació internacional, i el debat s’ha dedicat sobretot als grans reptes i prioritats per als pròxims anys. Tot plegat, amb un objectiu comú: continuar transformant vides.

Aquestes taules rodones han estat moderades per Jaime Sepúlveda, professor distingit de Salut Global, director executiu de l’Institut de Ciències de la Salut Global de la Universitat de Califòrnia (San Francisco), i Delphine Moralis, directora executiva de la Philanthropy Europe Association (Philea).

La periodista Cristina Villanueva ha estat la mestra de cerimònies de l’acte.

Fites i balanç de 25 anys de trajectòria

D’aquests 25 anys, l’entitat ha compartit alguns aprenentatges i reptes, entre els quals destaquen la importància d’unir forces i construir xarxes als diferents països on es treballa; la necessitat d’invertir en recerca i innovació, claus per al desenvolupament i l’acció humanitària, prioritzant sempre les persones; la transparència com a aval de confiança i la generació de coneixement per augmentar l’impacte, així com la importància d’implicar la societat, les empreses, la filantropia i el voluntariat en totes les accions.

Algunes de les fites durant aquest període han estat la creació de convocatòries de suport a projectes de cooperació al desenvolupament i l’acció humanitària; l’obertura de l’oficina de Washington DC  per  incrementar la presència internacional de l’entitat i promoure col·laboracions amb els principals organismes i fundacions internacionals; i l’impuls de més d’11.000 llocs de treball a través del programa Work4Progress, que té com a objectiu generar noves oportunitats de treball per a dones i joves, mitjançant plataformes obertes d’innovació social a l’Índia, Moçambic i el Perú.

També destaca el Programa de Vacunació Infantil, desenvolupat amb Gavi, the Vaccine Alliance, mitjançant el qual s’ha contribuït a vacunar més de 8 milions d’infants, així com les aliances en la lluita contra la malària amb ISGlobal i la Fundació Bill i Melinda Gates. Així mateix, el projecte MOM, per lluitar contra la malnutrició infantil en col·laboració amb ACNUR, ha atès més de 620.000 menors de 5 anys. A aquestes iniciatives cal afegir la mobilització de 612 CooperantsCaixa, voluntaris de l’entitat que han prestat assistència tècnica a 23 països, el total de 18 milions de donacions rebudes, l’organització de 14 exposicions i activitats amb més de 2 milions de visitants, i 17 premis i reconeixements internacionals.

Recentment, el Programa de Cooperació Internacional també ha contribuït a la resposta davant la crisi humanitària provocada pel conflicte bèl·lic a Ucraïna. Amb aquest objectiu, la Fundació ”la Caixa” ha sumat esforços amb ACNUR i Unicef amb la voluntat de reforçar l’acció d’aquestes organitzacions humanitàries a través d’una aportació total de 2 milions d’euros

 

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat