Publicitat
Monogràfics · 17 d'Octubre de 2018. 13:30h.

La Fundació Naturgy activa un fons solidari per a la rehabilitació energètica d'habitatges de famílies en situació de vulnerabilitat

La Fundació Naturgy ha activat avui el Fons Solidari de Rehabilitació Energètica amb l'objectiu de finançar millores en habitatges de col·lectius en risc de vulnerabilitat, inicialment en les comunitats de Galícia, Catalunya i Madrid.

La Fundació de la companyia energètica busca donar suport als col·lectius més desfavorits, gràcies a millores substancials de les seves llars en matèria de rehabilitació, equipament i eficiència energètica. "La nostra Fundació és la donant principal d'aquest fons que ara comença a funcionar i amb el qual confiem poder ajudar els col·lectius més vulnerables i mantenir activa la nostra línia d'acció per lluitar contra la pobresa energètica", ha indicat el director general de la Fundació Naturgy , Martí Solà.

L'import econòmic inicial aportat per la Fundació es destinarà a tres línies principals d'actuació. D'una banda, la rehabilitació exprés d'habitatges per millorar l'eficiència energètica així com per a l'equipament en els habitatges tant de reparació com de substitució. D'altra banda, les accions que contempla el Fons també van dirigides a l'adequació a normativa bàsica per a garantir el subministrament per complir amb la normativa de seguretat, tant en instal·lacions d'electricitat i com de gas.

Els beneficiaris del Fons de la Fundació Naturgy seran aquelles persones en situació de vulnerabilitat que siguin o bé propietaris o bé inquilins dels habitatges que es rehabiliten. Caldrà que les persones que es beneficiïn del Fons siguin ateses per entitats del Tercer Sector amb les que la Fundació tingui acords de col·laboració, o visquin en pisos la titularitat i gestió siguin d'entitats del Tercer Sector o administracions.

finestra2.jpg

Obert a la ciutadania

A més de l'aportació de la Fundació Naturgy, el Fons Solidari de Rehabilitació Energètica està obert a les contribucions voluntàries que qualsevol ciutadà vulgui fer. "Més enllà de les aportacions de la Fundació Naturgy, qualsevol persona que ho desitgi pot contribuir al fons: clients, empleats, proveïdors, ciutadans en general, ja siguin persones físiques, associacions o altre tipus d'entitat", va explicar Martí Solà.

Amb aquesta iniciativa, la Fundació de la companyia energètica vol involucrar a tots els seus públics d'interès amb aquesta acció, que ja està activa des d'aquest mes d'octubre. La Fundació es compromet a contribuir al Fons amb el mateix import que hagin aportat desinteressadament els ciutadans.

Aquelles persones que vulguin contribuir al Fons poden fer les seves aportacions, a partir d'1 euro, a través de la plataforma de pagament habilitada per a això ia la qual es pot accedir a la pàgina web de la Fundació Naturgy (www.fondo.fundacionnaturgy.org ).

La Fundació emetrà un certificat acreditatiu de les aportacions realitzades per cada donant, perquè es pugui fer la corresponent desgravació fiscal.

Fundación Naturgy

La Fundació Naturgy, fundada l'any 1992 per la companyia energètica, té com a missió la difusió, formació, informació i sensibilització de la societat en temes d'energia i medi ambient. També desenvolupa programes d'acció social tant en l'àmbit nacional com internacional, incidint especialment en actuacions destinades a pal·liar la vulnerabilitat energètica. En l'àmbit cultural, promou accions orientades a la preservació i difusió del patrimoni històric del sector del gas i l'electricitat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat