Publicitat
Monogràfics · 14 de Desembre de 2021. 12:42h.

La Fundació Naturgy i Càritas renova la seva col·laboració per ampliar les més de 17.000 persones ateses des del 2017 en matèria d'energia

El president de la Fundació Naturgy, Rafael Villaca; El vicepresident de la Fundació, Jordi Garcia Tabernero, i el seu director general, María Eugenia Coronado, han renovat el president de Càritas Espanyola, Manuel Breton, la col·laboració que ha permès més de 17.000 persones des del 2017.

Sota aquest nou acord, la Fundació Naturgia mantindrà la seva contribució de recursos per continuar fent rehabilitacions energètiques en els habitatges de famílies vulnerables, per tal de millorar la seva eficiència i ajudar-los a estalviar en les seves factures de subministrament. De la mateixa manera, a través de la seva escola d'energia, es mantindrà l'assessorament i la formació energètica a les famílies vulnerables servides per Càritas Espanyola.

Villaseca, satisfeta pels resultats obtinguts fins ara, va afirmar que "la cinquena renovació de la Convenció amb Càritas Espanyola demostra que la col·laboració amb les organitzacions socials és essencial per arribar a les persones que més ho necessiten". "La xarxa de Càritas és essencial per continuar ampliant l'abast dels nostres programes socials, de manera que cada vegada hi ha més persones que puguin estalviar en la seva factura i fer un consum eficient sense perdre el benestar a les seves cases", va afegir.

Per la seva banda, Breton va destacar "la importància de renovar aquesta col·laboració amb Naturgy, per seguir acompanyant famílies en una situació de major vulnerabilitat i poder garantir el seu accés adequat i digne als subministraments d'energia domèstica," especialment en els moments en què aquestes dificultats van augmentar per a un bon nombre d'habitatges als quals donem suport".

De la mateixa manera, García Tabernero va explicar que "aquest any també volem donar un impuls als projectes d'innovació social, que utilitzen energies renovables per fer front a la vulnerabilitat energètica". "Amb aquestes noves iniciatives, mostrem el nostre doble compromís en l'àmbit social i ambiental, per contribuir a una energia i només transició que no deixa a ningú", va dir el vicepresident de la Fundació Naturgy.

Projectes d'innovació social

Després de l'exitosa experiència de l'any passat a l'edifici de Càritas d'Àvila, la qual cosa va permetre beneficiar més de 1.200 persones, les dues entitats han acordat dur a terme dos nous projectes d'innovació social a Torrent (València) i Conca.

Aquestes iniciatives inclouen la instal·lació de panells solars en edificis famílies vulnerables o de la mateixa organització social, a fer servir la generació renovable en la lluita contra la pobresa energètica. Per tant, que les famílies amb menys recursos puguin beneficiar-se dels estalvis que aquesta nova forma d'energia representa. A més, aquests projectes promouen ocupació en els grups vulnerables.

La primera tindrà lloc a la llar Mare de Déu dels Desemparats i dels Innocents a la localitat valenciana de Torrent. La iniciativa permetrà la instal·lació de 78 panells solars (35 kW) a la residència, on els migrants viuen 26 menors d'edat no acompanyats. La instal·lació dotarà la construcció d'un sistema d'autoabastiment reduirà la despesa del consumidor. Amb els estalvis, Càritas satisfer les necessitats essencials d'aquests joves.

El segon projecte, sota el nom d''Energia Sostenible per a les persones en risc d'exclusió', es durà a terme a l'edifici de Càritas a Conca. Que consistirà a fer sostenible l'espai de treball de les àrees d'Economia Solidària (Formació i Orientació i intermediació laboral), la inclusió social (centres residencials, que atenen a la gent gran amb una cuina per a ús industrial i refrigeració i càmeres de congelats industrials) i el programa d'envelliment actiu. En total, al voltant de 600 persones es beneficien amb la instal·lació de panells solars 50 (20 kW)

Rehabilitació d'uns 750 habitatges

La col·laboració continuada en els darrers quatre anys ha permès a Càritas gestionar la rehabilitació d'uns 750 habitatges de famílies vulnerables i altres solucions d'habitatge de l'entitat, que s'han beneficiat d'una millora de l'eficiència energètica dels seus pisos i estalvis en la despesa de subministraments. Aquestes accions es fan gràcies al Fons Solidaritat de la Rehabilitació d'Energia de la Fundació Naturgy.

L'Escola d'Energia de la Fundació Naturgy mantindrà les sessions de formació als beneficiaris de l'organització social, per explicar conceptes bàsics de contractes i la gestió de les seves factures i actualització reguladora, així com assessorament per utilitzar millor l'energia de la llar.

Càritas.

Cáritas Española pretén dur a terme l'acció caritativa i social de l'Església Catòlica a Espanya, a través de la comunitat cristiana per tal de promoure i coordinar la comunicació cristiana de béns en totes les seves formes, i per ajudar a la promoció humana i al desenvolupament integral de tota la gent. Amb aquesta finalitat promou, fomenta i coordina les iniciatives d'una atenció, promoció integral de la persona i denúncia profètica. La seva xarxa nacional està constituïda per unes 6.000 Càritas parroquials, 70 Càritas diocesanes i les seves corresponents Càritas regionals o autònomes.

L'acció desenvolupada per Càritas per a l'eradicació de la pobresa també té una àmplia dimensió internacional que funciona a través de 162 Càritas nacionals, amb presència a més de 200 països i territoris de tot el món, que formen la xarxa Internacional de Càritas, amb seu a Roma. El compromís de les Càritas espanyoles amb persones excloses està recolzada per l'acció de més de 81.000 voluntaris i 5.300 treballadors remunerats. Durant l'últim any, Càritas espanyoles va invertir més de 386 milions d'euros per donar suport a 2,8 milions de persones vulnerables tant a Espanya com als països del sud.

Fundació Naturgy

La Fundació Naturgy desenvolupa tots els programes socials de Naturgy, entre els quals destaca el Fons Solidari de Rehabilitació Energètica, l'Escola d'Energia i el voluntariat energètic. Fins ara, més de 120.000 persones s'han beneficiat d'aquestes accions socials.

La fundació, creada el 1992 per la companyia energètica, té també com a missió la difusió, la formació i la informació sobre temes d'energia, tecnologia i medi ambient, des d'un debat seriós i rigorós, i amb programes de sensibilització adreçats també als més joves.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat