Publicitat
Monogràfics · 19 de Juliol de 2018. 16:31h.

La Fundació Naturgy i Càritas renoven la seva col·laboració després d'atendre més de 7.000 persones a Espanya

El vicepresident de la Fundació Naturgy i director general de Comunicació i Relacions Institucionals de la companyia energètica, Jordi Garcia Tabernero; el president de Càritas, Manuel Bretón; i el director general de la Fundació, Martí Solà, van renovar ahir el conveni de col·laboració per ajudar els col·lectius en risc de vulnerabilitat energètica a Espanya.

 "En aquest primer any de conveni, la Fundació i Càritas van atendre a més de 7.000 persones en situació de vulnerabilitat, atenent principalment a l'enfortiment i integració de les famílies amb situacions més complexes", ha apuntat el president de Càritas, Manuel Bretón. Aquesta iniciativa es va desenvolupar a través de 300 projectes sobre eficiència energètica que van posar en marxa les dues entitats, relacionats amb millores d'instal·lacions elèctriques, sistemes de calefacció, tancaments i aïllaments i il·luminació.

El vicepresident de la Fundació Naturgy, Jordi Garcia Tabernero, va afirmar que "la lluita per pal·liar la vulnerabilitat energètica requereix de la col·laboració conjunta d'Administracions, societat i empreses energètiques". I va recordar el balanç del Pla de Vulnerabilitat de la companyia que "durant el primer any de funcionament del Pla va garantir el subministrament a més de 30.000 famílies a tot Espanya".

Nous projectes en el conveni

La renovació del conveni de la Fundació Naturgy amb Càritas inclou noves línies d'actuació, com és la incorporació del programa Ocupació Social i Eficiència energètica dirigit a persones en situació d'atur. A través d'aquest projecte, els participants rebran formació sobre assessorament energètica i rehabilitació d'habitatges, amb l'objectiu de dur a terme la millora de les condicions energètiques en llars de famílies vulnerables.

Una altra de les iniciatives que s'inclouen en el nou conveni és el desenvolupament de programes de voluntariat corporatiu per a l'atenció de famílies vulnerables i la incorporació de tallers sobre assessorament energètica en centres de Càritas.

Per complementar les noves línies de treball, s'incorporarà l'exposició itinerant, Energytruck, un gran camió sostenible que acull una exposició mòbil sobre l'ús eficient de l'energia i la preservació del medi ambient.

Primer any d'assessorament energètica a famílies

Gràcies al conveni de col·laboració entre ambdues entitats, el 2017 les dues entitats van atendre a més de 7.000 persones en situació de vulnerabilitat per oferir-los, assessorament sobre l'ús responsable de l'energia i adequació del consum de subministraments dels seus habitatges.

  Les dues entitats van organitzar tallers de formació energètica, impulsats per l'Escola d'Energia de la Fundació, per abordar aspectes relacionats amb la contractació de la potència adequada a les factures, així com tràmits per sol · licitació del bo social.

Pla de Vulnerabilitat Energètica

El Pla de Vulnerabilitat Energètica de NATURGY és el primer desenvolupat per una empresa energètica espanyola. El programa contempla més de 20 mesures, tant operatives com socials, que tenen com a objectiu reforçar i sistematitzar la gestió dels clients vulnerables i enfortir la col·laboració amb les entitats del Tercer Sector i la comunicació amb els Serveis Socials. En total, suposa una inversió de 4,5 milions d'euros anuals.

Càritas

Càritas Espanyola té per objecte la realització de l'acció caritativa i social de l'Església Catòlica a Espanya, a través de la comunitat cristiana per tal de promoure i coordinar la comunicació cristiana de béns en totes les seves formes, i d'ajudar a la promoció humana i al desenvolupament integral de totes les persones. Amb aquesta finalitat promou, anima i coordina les iniciatives de caràcter assistencial, promoció integral de la persona i de denúncia profètica.

La Fundació Naturgy

La Fundació Naturgy, fundada el 1992 per la companyia energètica, té com a missió la difusió, formació, informació i sensibilització de la societat en temes d'energia i medi ambient. També desenvolupa programes d'Acció Social tant en l'àmbit nacional com internacional, incidint especialment en actuacions destinades a pal·liar la vulnerabilitat energètica. En l'àmbit cultural promou accions orientades tant a la preservació i difusió del patrimoni històric del sector del gas i l'electricitat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat