Publicitat
Monogràfics · 9 d'Octubre de 2019. 12:15h.

La Fundación Naturgy formarà més de 7.000 escolars de Catalunya sobre els reptes actuals de l’energia i les noves tecnologies

La Fundació Naturgy ha posat en marxa el programa Efigy Education, una iniciativa innovadora que posarà a l’abast dels centres educatius els coneixements més actualitzats sobre noves tecnologies energètiques, com el gas renovable i els seu paper en l’economia circular, i la transició cap a un sistema d’energia més sostenible, amb un programa de formació contínua durant tot el curs escolar.

El programa itinerant té com a objectiu formar 20.000 alumnes de centres educatius de més de 100 municipis de tot Espanya. A Catalunya seran 7.200 els joves que participaran en les prop de 300 activitats que es realitzaran l’any que ve a Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat, Terrassa, Sant Cugat del Vallès, Rubí, Mataró, Sant Boi de Llobregat, Manresa, Tarragona, Valls, Lleida i Girona.

Efigy Education completa l’oferta educativa que la Fundació Naturgy va posar en marxa l’any 2012. Aquesta nova iniciativa, que aglutinarà tots els recursos didàctics de la institució, facilitarà la comprensió de les claus de l’energia entre les noves generacions, per què puguin contribuir a la sostenibilitat futura del planeta.

La directora general de la Fundació Naturgy, María Eugenia Coronado, considera que “és deure de la fundació inspirar als més joves per què prenguin consciència sobre el complex repte a què hem de fer front en matèria d’energia”. “Com a societat, necessitem comptar amb tot el talent per accelerar la transició cap a un nou sistema energètic més fiable, tecnològic i respectuós amb el medi ambient, i amb Efigy Education hi volem contribuir”, ha assenyat.

Activitats educatives gratuïtes i continuïtat durant tot el curs

El programa formatiu, impartit per educadors especialitzats, és gratuït i tindrà continuïtat durant tot el curs. Efigy Education oferirà continguts sobre energia en l’àmbit de les disciplines STEM (sigles en anglès de Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques), adaptats a tots els nivells del currículum escolar, amb l’objectiu també d’impulsar les vocacions tecnològiques des de ben aviat.

“Amb aquest nou projecte, volem que professors i alumnes tinguin accés a la informació tècnica més actualitzada en matèria energètica, i per això oferirem materials didàctics addicionals per treballar forma autònoma a classe, com ara els nostres Energykits, aplicacions online, el programa Aprenentatge-Servei o el Certamen Tecnològic Efigy”, afirma la cap d’Educació i Divulgació de la Fundació Naturgy, Eva Buch. “A més, oferirem el suport dels professionals de la companyia als docents, per què actualitzin els seus coneixements d’energia, medi ambient i eficiència energètica”, afegeix Buch.

Aquesta iniciativa donarà un nou impuls a l’acció educativa de la Fundació Naturgy que, des del 2012 y a través de diferents accions, ha rebut el reconeixement i la col·laboració d’institucions de referència en l’àmbit de l’educació i la investigació com ara la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), la conselleria d’Educació i Investigació de la Comunitat de Madrid, el Consorci d’Educació de Barcelona, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) o la Fundació Madri+D.

naturgy2.jpg

Llançament del II Certamen Tecnològic Efigy

En el marc del programa Efigy Education, la Fundació Naturgy ha obert també la convocatòria a la segona edició del Certamen Tecnològic Efigy, amb el qual premiarà projectes inèdits d’eficiència energètica, elaborats per alumnes de 3r i 4t d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) de centres educatius espanyols.

Amb aquest certamen, la Fundació Naturgy busca despertar la vocació dels estudiants per temes energètics, tecnològics i ambientals, i promoure una educació en usos sostenibles i responsables de l’energia. A més de reforçar la capacitat d’investigació dels joves, la participació facilita el treball en equip i les habilitats comunicatives dels estudiants.

En la primera edició, es van seleccionar 15 centres educatius. Durant la final, celebrada el mes de juny passat a Madrid, un jurat d’experts va valorar els projectes presentats i va triar els guanyadors de les diferents categories (la proposta més innovadora, la més realitzable, la millor comunicada i el centro educatiu més implicat), que van premiar projectes de La Rioja, Aragó i la Comunitat de Madrid.

La inscripció al certamen és gratuïta i es poden consultar les bases de participació al web de la Fundació (www.fundacionnaturgy.org).

La Fundació Naturgy i la seva vocació educativa

La Fundació Naturgy té, entre les seves línies d’actuació, transferir coneixements especialitzats sobre  les noves tecnologies energètiques i les claus de la transició cap a un sistema d’energia més sostenible, així com divulgar valors de preservació del medi ambient i el consum responsable de l’energia. Per això, la institució disposa d’un catàleg formatiu des del 2012 que quedarà reforçat amb el nou programa Efigy Education.

La Fundació Naturgy, creada l’any 1992 per la companyia energètica, té com a missió la difusió, formació, informació i sensibilització de la societat en temes d’energia i medi ambient. També desenvolupa programes d’acció social tant en l’àmbit nacional com internacional, incidint especialment en actuacions destinades a pal·liar la vulnerabilitat energètica.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat