Publicitat
Monogràfics · 17 de Desembre de 2015. 22:31h.

La gen grant, la prioritat

La Caixa s'ocupa de millorar les condicions de vida de la gent gran

L'1 d'octubre es celebra a tot el món el Dia Internacional de la Gent Gran, i la Caixa impulsa la participació de més de 500.000 persones en activitats per a l'envelliment actiu i el respecte pels més grans. L'objectiu de l'emblemàtic Programa de Gent Gran, promogut per l'entitat, és millorar el benestar d'aquest col·lectiu fomentant la seva participació social, desenvolupant activitats que contribueixin a millorar la seva qualitat de vida i oferint-los recursos contra la solitud ia favor d'un bon tracte envers ells.

La gen grant, la prioritat

L'1 d'octubre es celebra a tot el món el Dia Internacional de la Gent Gran, i la Caixa impulsa la participació de més de 500.000 persones en activitats per a l'envelliment actiu i el respecte pels més grans. L'objectiu de l'emblemàtic Programa de Gent Gran, promogut per l'entitat, és millorar el benestar d'aquest col·lectiu fomentant la seva participació social, desenvolupant activitats que contribueixin a millorar la seva qualitat de vida i oferint-los recursos contra la solitud ia favor d'un bon tracte envers ells.

Aquest any es commemora l'efemèride del centenari del Programa de Gent Gran de l'Obra Social la Caixa, que va celebrar amb un homenatge a la vellesa el seu primer acte d'obra social el 1915. Des de llavors, l'entitat ha acompanyat a aquest col·lectiu en la seva evolució i ha respost a les seves noves necessitats. El programa es desenvolupa en 611 centres de gent gran de totes les províncies espanyoles propis o en conveni amb les diferents administracions públiques. En el que portem del 2015, un total de 509.581 persones grans han participat en les més de 9.200 activitats organitzades a tot Espanya.

En el marc de la setmana en què se celebra el Dia Internacional de la Gent Gran, l'Obra Social la Caixa llança la campanya Temps per viure, temps per compartir, amb la qual es reivindica aquesta etapa vital com un temps de desenvolupament i creixement personal il·lusionant per compartir experiències amb els éssers estimats i amb la societat.

Fomentar l'envelliment actiu

Cada vegada són més els grans que volen aportar el seu valuós temps i les seves experiències a la societat, començant pel seu entorn més immediat i comprometent-se també amb les persones més vulnerables, contribuint així a construir una societat més justa i amb més oportunitats per a tothom.

Per això, l'Obra Social la Caixa impulsa des dels seus orígens, fa ara cent anys, aquest ampli programa per a la gent gran que els ofereix un ventall d'activitats variades i recursos. Es tracta d'iniciatives socials, culturals, de salut i tecnològiques, destinades especialment al foment de l'envelliment actiu, la participació social, i el respecte i la dignitat d'aquest col·lectiu.

L'objectiu del programa és contribuir a millorar la qualitat de vida de la gent gran, facilitant també informació i coneixements perquè prenguin decisions importants en l'adquisició d'hàbits saludables que contribueixin a mantenir la seva autonomia, evitant l'exclusió social, i situant a la gent gran com a membres actius de la societat. Així mateix, l'entitat ha posat l'accent a l'acompanyament i suport als grans més vulnerables, així com a proporcionar recursos als nostres majors per preservar la seva dignitat i un bon tracte envers ells.

Més d'un 18% de la població espanyola

El 18,1% de la població espanyola té actualment més de 65 anys, una xifra que creix any rere any. Amb aquest augment creixerà així mateix, a més del nombre, la varietat de realitats socials i econòmiques i, per tant, pot fer-ho també l'exclusió i la vulnerabilitat social. Per això, l'Obra Social la Caixa segueix treballant per generar metodologies d'intervenció que promoguin el desenvolupament personal de les persones grans i que previnguin les situacions de dependència que aquest escenari demogràfic dibuixa en un futur proper.


La campanya publicitària Temps per viure, temps per compartir persegueix l'objectiu de visibilitzar el paper fonamental dels majors en el progrés de la nostra societat, ressaltant que es troben en un temps per viure i per gaudir. Per això, l'Obra Social la Caixa col·labora, mitjançant les seves activitats i recursos de suport a la gent gran, en el desenvolupament de capacitats per a una millor adaptació als canvis vitals que es produeixen en aquesta etapa.

La realització de la campanya publicitària Temps per viure, temps per compartir ha estat realitzada per l'agència Shackleton, estarà vigent fins a finals de l'actual any del 2015, i inclou, entre d’altres opcions, anuncis, falques de ràdio, retail, fullets, digital, branded content, accions especials, premsa i revistes.

Cent anys de compromís amb la gent gran

Des del seu origen com a Caixa de Pensions per a la Vellesa i d'Estalvis, la història de l'entitat ha estat sempre estretament vinculada a la gent gran, a les que ha dedicat una atenció preferent. El Programa de Gent Gran, el més emblemàtic de l'entitat, va arrencar amb un primer homenatge a la vellesa celebrat a Sant Sadurní d'Anoia (Barcelona) el 1915. Aquesta primavera, el president de la Fundació Bancària la Caixa, Isidre Fainé, va acompanyar 400 persones grans al mateix escenari per commemorar el que va ser el primer acte d'acció social de l'entitat.

Durant un segle marcat per un gran augment de l'esperança de vida, la Caixa ha acompanyat a nombroses generacions de gent gran, actualitzant i adaptant les propostes a les seves necessitats i evolucionant de l'atenció assistencial al lideratge i la participació de la gent gran en la nostra societat.

Aquesta iniciativa té per objectiu situar-los com a protagonistes que participen plenament a la societat, fomentant el seu envelliment actiu i el bon tracte envers ells a través d'activitats de formació i de voluntariat, i prestant especial atenció a la gent gran en situació de vulnerabilitat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat