Publicitat
Monogràfics · 24 de Març de 2020. 17:49h.

La impressió 3D permet multiplicar l'accés als respiradors

L'escassetat d'equips de respiració assistida en hospitals i UCIs ha generat la necessitat del desenvolupament d'una peça impresa que permetrà utilitzar un únic equip de respiració assistida a priori per a dues, però podent arribar fins a tres o fins i tot quatre pacients, amb els mateixos requeriments ventilatoris, de manera simultània. El disseny ha estat desenvolupat per l'equip de R+D de Leitat, per a la seva impressió 3D en poliamida 12 (PA12) amb la tecnologia Multi Jet Fusion (MJF) d'HP, la capacitat industrial del qual permet produir 17 peces per cada impressió, de manera ininterrompuda.

La producció d'aquestes peces, que va començar ahir tard, es duu a terme per un grup d'empreses que de manera voluntària han ofert les seves instal·lacions i capacitat de producció: 3DSix, Avinent-Corus, Barel, Eurecat, Fundació CIM-UPC, Hipra, HP, Ineo, Pantur i Prometal3D.
  
Al mateix temps, les Unitats de Vigilància intensiva de l'Hospital de la Vall d´Hebron i del Consorci Sanitari de Terrassa formen part del grup de treball per a la seva efectiva protocol·lització i implementació. Aquesta estratègia dirigida a maximitzar el rendiment dels respiradors instal·lats només pot ser decidida i implementada per especialistes que assegurin el correcte funcionament de l'equip i el seu ús s'ha acceptat en aquests moments crítics a causa del gran nombre de pacients que no pot estar connectat a aquests aparells.

bifurcador2.jpg

La producció d'aquests dispositius s'ha prioritzat a causa de la seva ràpida implementació i efecte sobre el pacient. Demà ja es disposarà de la primera producció de 200 dispositius i l'objectiu és aconseguir les 1.000 unitats la setmana vinent i donar servei així als diferents centres sanitaris del país, al mateix que temps que se segueix endavant amb la realització del primer respirador de campanya industrialitzable (Leitat1) preparat per a donar suport als hospitals i UCIs que es va donar a conèixer ahir a la societat.
 
El CZFB ha habilitat un correu específic, proposals@dfactorybcn.org, per a rebre totes les propostes i dissenys ideats per a ajudar a frenar el contagi massiu del coronavirus i/o ajudar a protegir la salut de tots els ciutadans i especialment dels professionals de la salut.

Fent click aquí i aquí podran veure els Bifurcadors de dues i tres canals impresos en poliamida amb tecnologia d'impressió 3D.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat