Monogràfics · 26 de Maig de 2020. 11:14h.

La Junta de Naturgy aprova la gestió de la companyia i destaca els seus avenços en matèria de sostenibilitat, responsabilitat social i govern corporatiu

La companyia va celebrar per primera vegada una Junta General d'Accionistes completament telemàtica, a causa de l'Estat d'Alarma derivat de la crisi sanitària.

Els accionistes de la companyia van aprovar els comptes anuals de 2019 i van donar suport al bon desenvolupament de les seves negocis durant l'exercici, malgrat un context energètic advers i un entorn macroeconòmic complex, agreujats posteriorment per la crisi sanitària a nivell global.

Durant 2019, Naturgy va desplegar una sèrie d'iniciatives de gestió que van comportar una reducció de l'perfil de risc, destacant els progressos en el seu pla d'eficiències, que li han permès afrontar la conjuntura amb major agilitat i resolució.

Naturgy va anunciar als seus accionistes la creació d'una Comissió de Sostenibilitat, formada per cinc membres, que supervisarà l'evolució i el paper de la companyia en la transició energètica així com en tots els seus indicadors mediambientals, de seguretat i salut i de responsabilitat social.

La companyia va explicar també les línies de gestió prioritàries per al 2020 enfocades, entre altres, en enfortir la seva liquiditat, així com l'ús dels mecanismes de revisió previstos en els contractes d'aprovisionament de gas per adaptar-los a la nova realitat de mercat.

La Junta va aprovar un dividend total en efectiu de 1,37 € / acció a càrrec dels resultats del 2019, un 5% més que el 2018. Dins d'aquest segon trimestre, la companyia abonarà un dividend complementari de 0,01 € / acció .

La Junta General d'Accionistes va aprovar el nomenament de Lucy Chadwick i Isabel Estapé com a noves conselleres dominicals per GIP i Criteria, respectivament, avançant així cap a la paritat en el seu Consell d'Administració. També es va acordar la reelecció d'Helena Herrero com a consellera independent i dels consellers Marcelino Armenter i Rajaram Rao com a consellers, així com la ratificació de l'conseller dominical Javier de Jaime

La companyia reforça la seva estructura directiva amb la creació de tres unitats executives de negoci. Les noves incorporacions; Pedro Larrea, Jorge Barredo i Carlos Veí; estaran a el front d'aquestes tres unitats i reforçaran a l'equip actual per afrontar els nous reptes energètics i captar noves oportunitats de creixement.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat