Monogràfics · 15 de Gener de 2019. 13:44h.

La Salle-URL i el Consorci de la Zona Franca clausuren l’eDelivery Accelerator

La Salle Campus Barcelona-URL, a través del seu parc d'innovació La Salle Technova Barcelona, ??i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona han clausurat el programa d’acceleració del mercat logístic, eDelivery Accelerator, amb la presència del delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca (CZFB), Pere Navarro, i Josep Miquel Piqué, president executiu de La Salle Technova Barcelona.

Aquest programa ha tingut una durada de 22 setmanes, des del setembre a les instal.lacions de La Salle Technova Barcelona, i ha comptat amb la participació de 9 startups internacionals del sector logístic amb projectes B2B i B2C, havent-les posat en contacte amb altres companyies del sector de la logística i també amb inversors que finançaran el seu creixement. Els primers participants han estat 9 startups, internacionals (dos de Londres i una d'Estònia) i nacionals, que es van seleccionar dins el Start-up Connection Hub celebrat a la fira eDelivery Barcelona el passat mes de juny: Freightalia, Gantabi, Revoolt Smart Solutions, SmartMonkey.IO, Tridenia, Outvio, Unmanned Life, Manzaning i Chaingo Tech. Totes elles ofereixen projectes innovadors en aquest sector logístic introduint elements com el Big Data, Business Intelligence, Internet of Things o la Intel·ligència artificial en el procés.

Josep M Piqué, president executiu de La Salle Technova Barcelona, ha destacat que “les startups i les empreses consolidades que han participat en les diferents activitats del programa han pogut aprofundir en el coneixement mutu vers les necessitats i els reptes que suposa el creixement i sofisticació de la distribució de productes físics al consumidor digital. Per un costat, les Startups han conegut els reptes organitzatius i de prestació de serveis que tenen les empreses acostumades a entorns físics i delimitats, mentre que les empreses consolidades han pogut conèixer estratègies i serveis digitals que els permeten optimitzar la distribució final, ja sigui procedents de canals online o canals tradicionals. El programa també ha permès aflorar els principals reptes competitius que tenen les empreses establertes i determinar millores en processos de negoci que poden ser resolts per les startups”.

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca (CZFB) i President del SIL i eDelivery Barcelona, ??ha explicat que "el CZFB és una gran eina de transformació econòmica que porta integrat al seu ADN la innovació, el compromís social i l'esperit de suma d'esforços. Projectes com el programa d'incubació eDelivery Incubator són un bon exemple d'això". Navarro també ha anunciat que "de cara a la propera edició del SIL i eDelivery Barcelona ja estem treballant conjuntament amb La Salle Technova Barcelona en la creació d'una plataforma que concentrarà la transformació digital del sector del retail, comerç electrònic, logística i lliurament, i inclourà un programa d'incubació i d'acceleració que vol potenciar encara més el talent i la creació d'innovació".

Anna Buil, directora de comunicació de Viena, una de les empreses participants, valora de forma molt positiva el programa ja que “és una manera efectiva d'estar al dia de les tendències i a la disrupció provocada per l'entrada de noves tecnologies. Avui en dia les innovacions tecnològiques avancen a un ritme trepidant i són una oportunitat de creixement que ningú vol deixar escapar, són ja el present. Aquestes sessions són un Win-Win, tant les startups com les empreses assistents hi sortim guanyant”, a més, “ens ha sorprès gratament que ja s'hagin trobat solucions a problemes existents en el nostre entorn, amb encaix a projectes que actualment ja estem treballant”, afegeix. Els participants han destacat el valor d’alguns mòduls formatius com el de lideratge d’equips, finançament o formació en vendes, però especialment el Networking i la relació que s’ha establert entre tots ells.  En aquest sentit, Ángel Sánchez de la startup Revoolt, explica que “han sorgit interessants potencials col·laboracions tant a nivell proveïdor com a nivell de client amb empreses del programa on a més hem teixit una interessant xarxa de contactes de molt valor futur”.

Finalment, el delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, ha anunciat que "des del Consorci de la Zona Franca de Barcelona continuarem donant suport a iniciatives germinals de nous usos, de construcció de sinergies, de col·laboració empresarial i de projecció de Barcelona i la seva àrea Metropolitana".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat