Publicitat
Monogràfics · 17 de Juny de 2021. 20:01h.

La Secretaria d’Estat d’Energia visita les instal·lacions del DFactory Barcelona a la Zona Franca

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) ha rebut avui a la seva seu la visita de la Secretària d'Estat d'Energia, Sara Aaegesen, per conèixer de primera mà tots els projectes de l'entitat en matèria d'innovació. Durant la seva visita, Aaegesen ha pogut comprovar el ferm compromís del CZFB amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l'Agenda 2030 de l'ONU i l'aposta per una indústria 4.0 basada en la sostenibilitat.

Aaegesen ha visitat les instal·lacions de la DFactory Barcelona, ??un projecte impulsat pel CZFB amb Leitat com a partner tecnològic, que compta amb 17.000m2 dedicats a la innovació que estan destinats a convertir-se en el principal node d'indústria 4.0 del sud d'Europa. En el seu recorregut ha estat acompanyada pel delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, i Blanca Sorigué, directora general de l'entitat, i ha pogut veure que es tracta d'un edifici projectat seguint criteris d'alt rendiment energètic i de sostenibilitat, basats tant en la limitació de la demanda energètica com en el disseny d'instal·lacions eficients.

Al DFactory Barcelona s’hi acolliran empreses oferents de tecnologia i empreses que necessiten de tecnologies punteres per desenvolupar projectes innovadors amb l'objectiu de trobar sinèrgies i produir d'una forma més neta i sostenible. Pere Navarro, ha agraït la visita de Aaegesen i ha destacat que "la Zona Franca de Barcelona es convertirà en un referent d'una indústria sostenible, canviant per complet els conceptes que teníem fins ara de producció. De la DFactory Barcelona en sortiran camions carregats de productes, però la forma en què s'hauran produït no tindrà res a veure amb la que coneixem fins ara. Així mateix, podrem donar resposta a noves necessitats com la personalització de productes i demostrarem la possibilitat de fabricar més a prop del destinatari, reduint l'impacte de la cadena de subministrament".

A més, la Secretària d'Estat d'Energia ha visitat la 3D Incubator, la primera incubadora europea d'alta tecnologia en impressió 3D, també impulsada pel CZFB i Leitat, en aquest cas amb l'ajuda de fons FEDER, per la qual ja han passat 68 empreses.

Pere Navarro participa en la trobada del Cercle d’Economia

D'altra banda, aquest matí el delegat especial de l'Estat al CZFB ha participat en la trobada anual del Cercle d'Economia celebrat a Barcelona en una taula de debat sota el nom "La Barcelona dels 5 milions" juntament amb Aurora Catà, presidenta de Barcelona Global; Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona; i Josep Sánchez Llibre, president de Foment de Treball.

Durant la sessió, moderada per l'economista i urbanista Alfonso Vegara, Navarro ha aprofundit en el paper de Barcelona i la seva zona metropolitana com un dels motors de la recuperació i ha posat en valor els projectes del CZFB en matèria d'innovació com "un gran pas cap a la creació de la indústria de el futur, en el context de la nova economia, que es nodrirà i a la vegada aportarà a l'important ecosistema innovador de la ciutat comtal".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat