Monogràfics · 18 de Febrer de 2022. 15:55h.

La Zona Franca de Barcelona i la Fundació Incyde s'alien per a la segona edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW)

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç espanyoles s'alien de nou per a dur a terme la celebració de la segona edició de la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW), un esdeveniment digital amb l’objectiu d’accelerar i dinamitzar la igualtat de gènere per a ajudar a aconseguir la participació plena i la igualtat d'oportunitats de la dona en el sector industrial a nivell local i global. Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, i José Luis Bonet, president de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç, han estat els encarregats de signar l'acord de col·laboració que permetrà dur a terme l'esdeveniment els pròxims 8, 9 i 10 de març a Barcelona.

Pere Navarro assenyala que “la consolidació de BWAW suposa un pas més en el nostre objectiu d'impulsar una transformació real del lideratge empresarial femení dins de la nova economia. Per això, tornar a comptar amb un aliat com la Fundació Incyde és un orgull i un clar reflex de que el nostre compromís amb la igualtat de gènere avança cap a la cerca de solucions. A més, el gran valor afegit de BWAW és que està protagonitzat i dirigit tant a dones com a homes, perquè estem convençuts que el canvi ha d'arribar del treball conjunt”.

Per part seva, José Luis Bonet destaca que “és necessari continuar amb la labor tan important de sensibilització i conscienciació que ja va iniciar el Consorci de la Zona Franca de Barcelona a 2021, i a la qual en aquesta nova edició ens tornem a sumar. Encara que les dades demostren que la presència de dones en llocs de direcció està augmentant, és imprescindible continuar treballant per a aconseguir una igualtat efectiva i real com més aviat millor. Iniciatives com aquesta ajudaran sens dubte a aconseguir-ho”.

Blanca Sorigué, directora general del CZFB, destaca que “com a dona que ocupa un lloc directiu, crec que ens queda un llarg recorregut fins a assolir la igualtat de gènere al sector empresarial i industrial. En aquest sentit, considero essencial l'existència d'esdeveniments amb el plantejament de BWAW, on s'aborden les problemàtiques per assolir aquesta paritat des del conjunt de la societat”.

Compromís amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

BWAW s'emmarca en l'estratègia global del Consorci de la Zona Franca de Barcelona per a implementar els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides a l'àmbit industrial i empresarial. En aquest sentit, l'entitat ha volgut impulsar una trobada centrada en l'objectiu número 5, la igualtat de gènere.

L'esdeveniment també comptarà amb la col·laboració del Consell de la Dona de la Zona Franca de Barcelona, el primer d'àmbit industrial, la creació del qual va ser promoguda pel CZFB i que ja compta amb la representació de 14 empreses del polígon l'objectiu comú de les quals és treballar en l'equiparació de gènere en l'àrea productiva de l'economia.

Èxit a la primera edició

Durant la primera edició de BWAW, que va tenir lloc del 3 al 5 de març de 2021, van assistir de manera virtual més de 2.200 persones de tota Espanya, de les quals un 70% van ser dones i un 30% homes, aconseguint així l'objectiu del CZFB d'arribar a un públic ampli i amb representació de tots dos gèneres. Així mateix, la franja d'edat predominant entre els seguidors de BWAW (51%) va ser de 26 a 45 anys.

Totes les sessions de l'esdeveniment es van retransmetre des dels platós de RTVE Catalunya a Sant Cugat del Vallès i de RTVE a Madrid i es van poder seguir des de la web de BWAW. Així, el CZFB i la Fundació Incyde, en col·laboració amb el Consell de la Dona de la Zona Franca, van crear aquest esdeveniment de referència per a impulsar solucions i projectes que permetin generar un progrés en la igualtat de gènere.

Com enderrocar les barreres de gènere al món laboral

El mateix Dia Internacional de la Dona, 8 de març, se celebrarà la inauguració de la BWAW i, tot seguit, s'analitzarà l'edat com un dels factors que dificulten el desenvolupament de la dona al món laboral. També s'abordarà la importància que hi hagi projectes educatius en igualtat de gènere per continuar avançant cap a una paritat real no només a nivell laboral sinó també social. El primer dia finalitzarà amb un debat que permetrà reconèixer quina és “la situació de la dona més enllà d'Occident”.

Al segon dia d'esdeveniment, es duran a terme quatre sessions. A la primera, experts en publicitat exposaran quin està sent el progrés en igualtat de gènere dins del sector. A continuació, es debatrà sobre com la 4a revolució industrial pot afavorir la incorporació de talent femení en un àmbit que ha estat tradicionalment masculí i quin és el procés natural perquè això passi. Sota l'eix BEntrepreneur s'analitzarà com és “l'emprenedoria en femení”, posant en valor grans projectes i marques que han estat ideats i liderats per dones. Finalment, la segona jornada conclourà amb l'espai Dona i Gran Consum.

L'últim dia de BWAW 2022 tindran lloc les sessions sota els eixos BSTEM, BConciliation i BEnergy. A la primera es tractarà d'arribar a conclusions sobre la manera com es pot acabar amb la bretxa de gènere a les professions STEM. D'altra banda, a BConciliation els experts parlaran de com afecta la conciliació a la desigualtat al món laboral i, en darrer lloc, BEnergy posarà en valor la presència de dones a l'alta direcció d'empreses del sector energètic.

En aquesta segona edició, destaquem entre d'altres els següents ponents:

  • Natalia Bayona, directora del departament d’Innovació, Educació i Inversions de l’Organizació Mundial del Turisme (OMT).
  • Igone Bartumeu, Public Affairs & Communication East Area Associate Director a Coca-Cola Europacific Partners.
  • José Luis Bonet, president de la Cambra de Comerç d'Espanya i la Fundació Incyde.
  • Josep Maria Martorell, director associat de BSC-CNS
  • María Neira, Directora del Departament de Salut Pública i de l’Ambient en l’Organizació Mundial de la Salut (OMS).
  • Maria Eugènia Gay, delegada del Govern a Catalunya.

Sobre el Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consorci és una empresa pública que es finança íntegrament de fons propis com són els arrendaments industrials del Polígon de la Zona franca de Barcelona i amb la seva gestió patrimonial. Tot i que el seu camp principal d’activitat és el polígon industrial i la seva zona franca duanera, també promou edificis, sòl urbà i industrial, actua de dinamitzador per la transformació empresarial cap a l’economia 4.0 i organitza esdeveniments d’interès econòmic per Barcelona com el saló logístic SIL o l’immobiliari BMP.

Al seu plenari té representats del govern espanyol, de l’Ajuntament de Barcelona i de les principals entitats econòmiques de la ciutat.

Sobre la Fundació INCYDE

La Fundació INCYDE és una institució creada el 1999 per totes les Cambres de Comerç d'Espanya, dedicada a el foment de l'esperit empresarial i la consolidació de les empreses, mitjançant la innovació. Inspirada en l'esperit empresarial de les cambres de comerç, compleix el paper formatiu i estructural en els seus programes formatius, així com amb la Xarxa de Vivers, coworking digitals i Incubadores d'Alta Tecnologia, que la Fundació posa a servei dels nous emprenedors Així, INCYDE cobreix tots els estadis d'un projecte empresarial, des del perfeccionament de la idea, passant per la seva incubació, acceleració, accés a finançament, i maduració.

Fins a la data INCYDE ha invertit 260 milions d'euros en potenciar empreses i donar suport a l'emprenedoria innovadora. Des de l'any 2.000 han participat en els programes formatius un total de 86.773 persones, i ha contribuït a la creació directa de 31.877 empreses. Igualment ha posat en marxa la Major Xarxa de Centres d'Incubació d'Europa integrada per 143 vivers d'empreses, 13 incubadores d'alta tecnologia i 15 coworking digitals, incubant a 5.900 empreses fins a la data i contribuint a la generació de 17.472 llocs de treball indirectes.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat