Publicitat
Monogràfics · 15 de Maig de 2015. 18:44h.

Les beques del Carnet Jove

Grafisme de presentació de les beques del Carnet Jove

Carnet Jove de Catalunya ofereix una sèrie de beques, en el marc del programa Connecta't, que s'inclou dins de la campanya global per a aquest any de 2015 de l'Agència Catalana de la Joventut. L'agència desenvolupa iniciatives orientades a fomentar valors com a la solidaritat, afavorir la participació o obrir les portes cap al món professional, fomentant la creativitat dels mateixos titulars.

Carnet Jove de Catalunya ofereix una sèrie de beques, en el marc del programa Connecta't, que s'inclou dins de la campanya global per a aquest any de 2015 de l'Agència Catalana de la Joventut. L'agència desenvolupa iniciatives orientades a fomentar valors com a la solidaritat, afavorir la participació o obrir les portes cap al món professional, fomentant la creativitat dels mateixos titulars.

Si tens entre 16 i 30 anys i et mous en els àmbits del disseny, la fotografia, el còmic, la ràdio, la música, la moda, la televisió o el periodisme, Carnet Jove de Catalunya t’anima a iniciar el teu viatge professional.

Les Beques Carnet Jove 2015 ofereixen una estada formativa d’un any en una empresa, sempre de primer nivell, referent del seu sector, amb una dotació de 5.000 euros cadascuna. Representen una oportunitat per ampliar el currículum de joves titulars amb l’objectiu d’ajudar a la seva inserció professional.

Així, les Beques Carnet Jove Connecta’t al Disseny, a la Fotografia, al Grafisme, al Còmic, a la Ràdio o a les Lletres, són algunes de les deu beques que llança Carnet Jove aquest 2015. En concret, les deu convocatòries de beques del programa Connecta't es refereixen als següents àmbits professionals: còmic, disseny, ràdio, lletres, fotografia, grafisme, vestuari, caracterització, ambientació i muntatge musical.

Les deu beques, amb els seus respectius àmbits i programes de desenvolupament, són:

1 - Beca connecta’t al disseny:
Col·labora amb l’estudi de disseny del Programa Connecta’t del Carnet Jove elaborant el disseny i il·lustració de les convocatòries del Programa Connecta’t del 2016.

2 - Beca connecta’t  a les lletres:
Fes de periodista durant un any al diari El Punt Avui. Sigues becari de redacció i publica un mínim d’onze peces.

3 - Beca connecta’t a la ràdio:
Col·labora amb el departament musical de la cadena 40 Principales.

4 - Beca connecta’t al còmic:
Publica 22 tires còmiques a Ediciones El Jueves. 11 tires còmiques a la revista en paper de caràcter setmanal El Jueves i 11 més a la pàgina principal del web d’El Jueves, restant penjades una setmana. A més, o bé el guanyador de la beca o un dels quatre finalistes, pot editar un llibre amb Panini Còmics.

5 - Beca connecta’t a la fotografia:
Exerceix de becari/ària de fotografia al diari La Vanguardia durant un any, publicant un mínim de vint fotografies al diari.

6 - Beca connecta’t al grafisme:
Realitza una estada formativa en pràctiques a TV3 posant en pràctica els teus coneixement en disseny gràfic.

7 - Beca connecta’t  a la caracterizació:
Accedeix al món de la caracterització, perruqueria i maquillatge dins el sector televisiu mitjançant una estada formativa en pràctiques a TV3.

8 - Beca connecta’t  al vestuari:
Executa una estada formativa en pràctiques a TV3 posant en pràctica els coneixements de disseny de vestuari i moda.

9 - Beca connecta’t a l’ambientació:
Accedeix al món de l’escenografia i disseny d’interiors dins el sector televisiu mitjançant una estada formativa en pràctiques a TV3.

10 - Beca connecta’t al muntatge musical:
Executa una estada formativa en pràctiques a TV3 posant en pràctica les teves aptituds en muntatge musical.

Es tracta, en tots els casos, de grans oportunitats que, anys anteriors, ja han demostrat donar lloc a casos d’èxit. Entre els més de 50 joves que han gaudit de la beca durant aquests anys, hi ha casos en què han assolit un èxit professional molt remarcable.

En aquesta línia es troba el dibuixant Aleix Saló, qui va publicar, entre d’altres, el llibre “Españistán, de la burbuja inmobiliaria a la crisis”. Va tenir un notable èxit arreu de l’Estat espanyol amb més de 11.000 exemplars venuts.

Un altre cas destacat és el de les joves Raquel Córcoles i Marta Rabadán, que van publicar el conegut llibre “Sóc de Poble” i, posteriorment, “Los Capullos no regalan flores”.  També són remarcables casos com el guionista Xavi Cazorla, les periodistes Alba Martínez i Marta Delcor o el fotògraf Albert Jódar.

T’animes a emprendre el teu viatge professional? El termini per presentar les sol·licituds finalitza el 27 de maig del 2015. Si ets un jove titular de Carnet Jove de Catalunya, anima’t! Analitza les bases completes i tota la informació.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat