Publicitat
Monogràfics · 3 de Novembre de 2021. 10:16h.

Les distribuïdores de gas espanyoles s'uneixen a una iniciativa europea que impulsa el desenvolupament de l'hidrogen a través de les xarxes de gas

Un total de 59 distribuïdores europees de 13 països han llançat la iniciativa 'Ready4H2' per donar suport al desenvolupament d'un mercat d'hidrogen i compartir coneixement i experiència, per tal de contribuir a la transformació de la infraestructura energètica europea i a l’acompliment dels objectius de neutralitat climàtica de la Unió Europea.

Les cinc distribuïdores de gas espanyoles (Nedgia, Nortegas, Madrilenya Xarxa de Gas, Redexis i Gas Extremadura) s'han sumat a la iniciativa per compartir el coneixement i experiència adquirits en projectes propis i en col·laboració amb altres agents locals de la cadena de valor de l'hidrogen. La iniciativa busca facilitar la posada en marxa d'un marc normatiu nacional i europeu per al desenvolupament de l'hidrogen, que aprofiti el potencial de la infraestructura europea de gas i, per tant, beneficiï els ciutadans i al compliment de l'objectiu de neutralitat de carboni fixat per la UE.

'Ready4H2' treballarà en tres estudis fins a febrer de 2022: una primera anàlisi sobre la implicació de les diferents distribuïdores en el desenvolupament d'hidrogen, l'experiència acumulada i l'estratègia en els seus països; un segon estudi sobre com els distribuïdors de gas europeus poden contribuir a el desenvolupament de l'hidrogen i a la planificació estratègica del territori; i finalment, un full de ruta amb iniciatives concretes perquè les distribuïdores puguin ser, tant a nivell nacional com europeu, l'enllaç entre els productors d'hidrogen i els consumidors.

L'hidrogen és clau per a la transició energètica a Europa i per al compliment dels objectius de clima fixats. La infraestructura existent de gas és un soci natural per a un desenvolupament eficient i accelerat d'aquest nou vector energètic.

Sobre Nedgia

Nedgia, la filial de distribució de gas d'el grup Naturgy, és líder en l'activitat de distribució de gas natural a Espanya, opera en 11 comunitats autònomes i 1.150 municipis. Compta amb més de 5,4 milions de punts de subministrament, que suposen el 68% dels consumidors. El seu principal actiu són els més de 53.000 quilòmetres de xarxes, que permeten fer arribar avui de forma segura i eficient el subministrament energètic de gas natural i també la distribució de gas renovable, així com d'hidrogen en el futur. La innovació, proximitat i atenció a client formen part de la seva raó de ser i caracteritzen la seva activitat.
More about desenvolupament

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat