Monogràfics · 16 de Juliol de 2021. 16:36h.

Les set Zones Franques espanyoles celebren la seva reunió anual a Madrid

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, va participar ahir a Madrid a la sisena reunió del grup de coordinació dels Delegats Especials de l'Estat en els Consorcis de Zona Franca, que va tenir lloc al Ministeri d'Hisenda i va estar presidida per la subsecretària d'Hisenda del Govern d'Espanya, Pilar Paneque. El propòsit d'aquestes trobades, que es van posar en marxa a 2017, és reforçar la col·laboració entre les set zones franques espanyoles de cara a dissenyar un full de ruta comú que permeti destacar el paper d'aquestes com a agents impulsors del canvi cap a la nova economia i un model industrial 4.0.

Aquesta sisena edició, que s'ha reactivat després de la seva cancel·lació el 2020 amb motiu de l'emergència sanitària, es va celebrar en un context en el qual la cerca de solucions conjuntes per a la reconstrucció econòmica adquireix més protagonisme que mai, després d'una pandèmia que ha posat de manifest la importància de comptar amb un teixit industrial sòlid com a pilar de generació de riquesa nacional. En aquest sentit, els delegats de les zones franques de Barcelona, Vigo, Cadis, Tenerife, Las Palmas de Gran Canaria, Sevilla i Santander van centrar els seus esforços en reforçar les sinergies existents i promoure un espai de treball de col·laboració, que contribueixi al posicionament d'Espanya i d'aquestes institucions en el panorama internacional.

Entre els principals temes a tractar en aquesta trobada, va destacar el paper de les Zones Franques en la reconstrucció econòmica, la posada en marxa del Pla de Compensació o l'estratègia de política comercial conjunta per a operar en mercats africans. Tots assumptes de gran importància socioeconòmica que marcaran l'escenari de recuperació post-covid. Així mateix, aprofitant la trobada, les Zones Franques d’Espanya han mostrat el seu suport a la candidatura de Cadis al X Congrés Internacional de la Llengua Espanyola al 2025.

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona és un referent en l'impuls de la reactivació econòmica i la promoció internacional de Barcelona, amb la creació d'esdeveniments com la Barcelona New Economy Week (BNEW) en plena pandèmia, que ara celebrarà la seva segona edició, així com per la seva important aposta per la generació d'oportunitats per al desenvolupament d'un model industrial 4.0 connectat amb la sostenibilitat i la innovació.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat