Publicitat
Monogràfics · 8 d'Octubre de 2019. 13:53h.

Líders mundials es reuniran a Barcelona per debatre sobre la plena inclusió de les persones amb discapacitat

El president de la Fundació Incyde i de la Cámara de España i president d'honor de l'Associació Arapdis, José Luis Bonet, el delegat del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, i Joana Prats, directora del Departament de Col·laboracions amb Entitats Socials i projectes Transversals, de la Fundació Bancària "la Caixa", han presentat avui la "Cimera Mundial de Discapacitat, Emprenedoria, Tecnologia i Ocupació 2019", que tindrà lloc a Barcelona entre els dies 7 i 8 de novembre al Palau de Congressos de Catalunya .
 
Organitzada per la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç, en col·laboració amb el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, la Fundació La Caixa i l'Associació Arapdis, durant dos dies primeres figures internacionals en àmbits com l'educació, l'ocupació i l'emprenedoria, la ciència, la tecnologia i la investigació, així com la cultura i l'esport, es donaran cita a la Cimera per a promoure plans d'acció que aconsegueixin la inclusió de les persones amb discapacitat.
 
Més de mil milions de persones viuen a tot el món amb alguna forma de discapacitat. Només a Espanya són 3,8 a els milions de persones, que en el seu dia a dia s'enfronten a nombroses barreres, sobretot socials i tècniques, traves que han de ser superades o minimitzades.
 Segons ha manifestat el president de la Fundació Incyde, José Luis Bonet, la Cimera vol ser la llavor per a un "canvi de paradigma, una nova manera de pensar per poder entendre la discapacitat i a les persones que formen part d'aquest col·lectiu".
 
També ha destacat durant la presentació el valor de l'emprenedoria com a factor crucial d'inclusió. "Des de la Fundació Incyde sabem que la cultura emprenedora és necessària per mantenir la societat en constant evolució, però aquesta evolució no es pot dur a terme si no es compta amb absolutament tots els individus que conformen la societat, especialment els més desafavorits".
 
Per la seva banda, el delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ??Pere Navarro, ha manifestat que "ja ha començat el compte enrere per fer dels Objectius de Desenvolupament Sostenible un full de ruta de conscienciació i d'acció per fer realitat la implementació de l'Agenda 2030. La humanitat no pot perdre el tren de la justícia social i el CZFB vol ser una de les seves locomotores. El nostre compromís amb la cimera que avui presentem és total. La inserció laboral de la gent amb discapacitats ha de formar part també de l'economia del futur i el nostre compromís, com a Consorci és acompanyar quantes iniciatives d'aquest tipus siguin necessàries ".
 
Des de la Fundació Bancària "la Caixa", la directora del Departament de Col·laboracions, Joana Prats, ha subratllat que "el nostre compromís social es basa en construir una societat millor i més justa, donant més oportunitats a les persones que més ho necessiten. Al cas de les persones amb discapacitat, amb el programa d'integració laboral Incorpora hem aconseguit crear 6.614 llocs de treball per a persones amb discapacitat a tot Espanya en el que va d'any. Avui reforcem el nostre compromís amb la Cimera Mundial de discapacitat, Emprenedoria, Tecnologia i Ocupació. "
 
Programa
 
La ponència inaugural anirà a càrrec de Nicholas Negroponte, fundador de Massachusetts Institute of Technology (MIT). En l'obertura de la Cimera intervindran també el psiquiatre i professor de la Universitat de Nova York, Luis Rojas-Marcos; l'ambaixadora d'Open Bionics, Tilly Lockey; la fundadora i CEO del projecte d'alfabetització africana BBES Internacional, Bisilia Bokoko, i el president de Waterkeeper Alliance, Robert F. Kennedy.
 
La cimera s'estructura sobre tres grans blocs temàtics, crucials per minimitzar les traves actuals que pateixen les persones amb discapacitat:

  • Educació, Ocupació i Emprenedoria
  • Ciència, tecnologia i Investigació
  • Cultura, Esport, Drets Humans i Ètica

El bloc dedicat a la "Educació, Emprenedoria i Ocupació", comptarà amb Richard Gerver, expert reconegut a nivell internacional en innovació educativa. El bloc sobre "Ciència, Recerca i la tecnologia, reuneix experts del camp de la salut i la medicina com Robert Liberman o Volker Roder. L'enviada especial del secretari general de Nacions Unides sobre Discapacitat i Accessibilitat, el Vaticà o el Comitè Olímpic i la guanyadora de 26 medalles paralímpiques, Teresa Perales, intervindran en l'últim bloc dedicat a la "Cultura, Drets Humans, Esport i Ètica".
 
Així mateix, el president del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), Luis Cayo Pérez Bueno, i el director general de Polítiques de Discapacitat a Espanya, Jesús Celada, intervindran a la Cimera.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat