Publicitat
Monogràfics · 15 de Gener de 2020. 10:07h.

Més de 10.800 nous llocs de treball a Catalunya gràcies al programa d’inserció sociolaboral Incorpora de ”la Caixa”

El programa d’integració laboral de ”la Caixa”, Incorpora, va facilitar 10.878 nous llocs de treball a Catalunya a persones vulnerables al llarg del 2019. Això ha estat possible gràcies a la implicació de 3.287 empreses i 137 entitats socials a Catalunya en aquest projecte de responsabilitat social.

En total, s’han facilitat 36.803 nous contractes el 2019 a través del programa Incorpora, dels quals 34.205 han estat a Espanya i 2.598 a l’estranger. Per aconseguir-ho s’hi han implicat 13.613 empreses i 482 entitats socials al conjunt d’Espanya. L’èxit ben provat de la metodologia del programa Incorpora de ”la Caixa” va dur a exportar el model a Portugal, Hongria, Polònia i el Marroc.

De les 10.878 insercions laborals a Catalunya, 5.717 han estat de dones i 5.161 dhomes. A més, 2.765 d’aquestes insercions han estat de persones amb alguna discapacitat, i 8.113, de persones en risc o situació d’exclusió.

dsc4.jpg

”la Caixa” renovarà aquest any l’acord de col·laboració per catorzè any consecutiu, per desenvolupar el programa Incorpora amb entitats socials que es dediquen a la integració laboral de persones amb dificultats especials per trobar feina.

Incorpora ofereix a les empreses un servei gratuït d’assessorament i acompanyament en accions de responsabilitat social, en aquest cas centrades en la integració laboral de persones en situació de vulnerabilitat, com ara persones amb discapacitat, joves en risc d’exclusió, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada i exreclusos, entre d’altres.

En paraules del president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé: «El programa Incorpora continua creixent any rere any. Més enllà del nombre d’insercions laborals, un dels grans mèrits del programa és que cada participant es converteix en agent del seu propi canvi. Aconseguir feina va més enllà d’un contracte. Cada història de superació és fruit del treball en equip de la nostra xarxa d’entitats socials, en la qual els tècnics tenen un paper clau, acompanyant personalment cada usuari».

  Incorpora té com a objectiu que les persones siguin agents del seu propi canvi per sortir de situacions difícils, i ho fa a través de la feina com a forma d’inserció social. Per això, estén ponts entre les empreses i les entitats socials que es dediquen a la integració laboral amb la finalitat de crear un clima d’entesa i col·laboració entre ambdues parts que redundi en oportunitats per a les persones que més ho necessiten.

Incorpora desenvolupa des del 2016 una línia d’autoocupació. Gràcies a aquesta iniciativa, persones en risc d’exclusió social amb actitud i capacitat emprenedora i amb idees de negoci participen en una nova forma d’integrar-se en el mercat laboral, amb la qual poden augmentar les seves possibilitats de superar la seva situació de vulnerabilitat. Incorpora els ha dissenyat itineraris personalitzats i els ha facilitat formació i acompanyament perquè puguin desenvolupar el seu pla d’empresa. El 2019 es van crear 1.356 noves microempreses. dsc3.jpg

Xarxa de suport integral

Incorpor  a dona suport holístic al participant. Els tècnics constitueixen una figura essencial per al programa, per la seva atenció personal. D’ells depèn l’èxit que obtingui tant la persona contractada com l’empresa contractant. En tot el territori, s’ha creat una xarxa amb 1.207 d’aquests professionals.

La inserció de cada persona en el mercat laboral constitueix un procés personalitzat que inclou actuacions simultànies i posteriors a la contractació. Entre les tasques que fan els tècnics d’inserció laboral s’inclouen la prospecció d’empreses, el seguiment del procés de formació de la persona beneficiària, l’acompanyament laboral de les persones inserides, la solució dels possibles conflictes que puguin sorgir en el marc de la relació laboral i el foment de la col·laboració de noves empreses en el programa.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat