Publicitat
Monogràfics · 18 de Març de 2021. 12:25h.

Naturgy estudiarà amb Transnugon projectes d'hidrogen renovable per a mobilitat en les seves instal·lacions

Naturgy promou la mobilitat sostenible associant-se amb Transnugon, empresa dedicada al Transport i Distribució Sostenible de mercaderies amb gas natural vehicular, sent pionera amb més del 40% de la seva flota de gas, amb l'objectiu d'avaluar la viabilitat de projectes d'hidrogen per a la mobilitat a les seves instal·lacions.

Ambdues companyies aposten per promoure el desenvolupament de la mobilitat sostenible a través de combustibles alternatius, com una de les formes prioritàries de potenciar la lluita contra el canvi climàtic, millorar la qualitat de l'aire de les ciutats i contribuir a la consecució dels objectius de sostenibilitat i desenvolupament econòmic i creació de valor.

L'acord, signat avui per Alberto Fariza, director de Projectes de Mobilitat de Naturgy, i Pablo Bordils, gerent de Transnugon, és un pas endavant per disposar d'una flota de vehicles verds de càrrega d'hidrogen com a combustible.

Alberto Fariza de Naturgy ha destacat que "la companyia està fermament compromesa amb el desenvolupament de solucions més sostenibles per al transport pesat, un sector decisiu en la descarbonització del transport. Comencem aquest camí amb el sector fa anys sent pioners en el desenvolupament d'una xarxa de gasineres a Espanya. Volem seguir sent pioners amb la implantació i desenvolupament d'una xarxa hidrogenèrica que permeti a Naturgy ser un agent actiu en la sostenibilitat del transport, promovent l'hidrogen com a vector energètic".

Per la seva banda, Pablo Bordils, de Transnugon, va indicar que "fa uns anys vam sortir a l'aventura del GNL gairebé sols amb el ple convenciment que era una alternativa real al dièsel (tant ambientalment com econòmicament), avui estem convençuts que l'hidrogen serà una altra alternativa i hem trobat un company de viatge com Naturgy per desenvolupar aquest projecte. Estem segurs que en un futur pròxim coexistiran tots els combustibles i estarem allà per donar als nostres clients totes les possibilitats que existeixen."

Naturgy aposta fermament per la mobilitat sostenible tant en el transport pesat com lleuger mitjançant l'ús i desenvolupament de biometà, hidrogen verd, electricitat i GNV. En particular, la companyia porta anys investigant el desenvolupament d'hidrogen, ja que el recurs renovable, les infraestructures existents i la nostra posició geoestratègica fan que Espanya tingui tot el potencial per convertir-se en exportador d'hidrogen en el futur.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat