Publicitat
Monogràfics · 10 de Desembre de 2020. 17:55h.

Naturgy estudiarà projectes d'hidrogen renovable per a mobilitat en estacions de servei

Naturgy impulsa la mobilitat sostenible al aliar-se amb Grup Ruiz, primer operador de transport de passatgers privat de gas natural vehicular i pioner en l'ús d'autobusos elèctrics, amb l'objectiu d'avaluar la viabilitat de projectes d'hidrogen per a mobilitat en les seves estacions de servei i instal·lacions.

Les dues companyies aposten a través d'aquesta aliança per impulsar el desenvolupament de la mobilitat sostenible mitjançant combustibles alternatius, com una de les vies prioritàries per potenciar la lluita contra el canvi climàtic, millorar la qualitat de l'aire de les ciutats i contribuir a assolir els objectius de sostenibilitat i desenvolupament econòmic i de creació de valor.

L'acord, que ha estat rubricat avui per Alberto Fariza, responsable de Projectes de Mobilitat de Naturgy, i per Alberto Egido Martínez, director general de Grup Ruiz., Suposa un avanç per a comptar amb una flota de vehicles de transport de passatgers amb hidrogen verd com a combustible.

Naturgy juntament amb Grup Ruiz analitzaran projectes d'implantació de flota de vehicles de transport públic de passatgers en diferents ubicacions. En concret, el Grup Ruiz disposa d'una xarxa d'estacions de servei en què Naturgy emprendrà projectes demostratius de mobilitat amb hidrogen.

Fariza de Naturgy va destacar que "sent actualment la companyia un agent actiu en la descarbonització del transport de passatgers, Naturgy té una aposta decisiva per aquest vector energètic. Participa i impulsa diferents projectes que faran viable l'ús de l'hidrogen verd a la mobilitat, bé a través de la injecció a la xarxa de gas natural o en la seva venda directa a través d'hidrogeneras, amb l'objectiu de maximitzar la seva demanda i reduir els seus costos , aconseguint d'aquesta manera els objectius de sostenibilitat en el transport ".

Per la seva banda, Egido va indicar que "Grup Ruiz ha apostat des de fa més de 25 anys per la utilització d'energies netes com a fórmula de contribuir a el benestar dels entorns on operen els seus serveis de transport de viatgers. Per a nosaltres és fonamental formar part de la transició energètica des d'una posició activa i preferent. Amb aquesta finalitat invertim els nostres recursos a participar en projectes d'innovació que afavoreixin el desenvolupament de solucions més sostenibles de mobilitat, impulsant l'ús de el gas natural, el biometà, l'electricitat i l'hidrogen en les seves diferents fórmules de generació, emmagatzematge i consum com a energia de propulsió ".

Aquest tipus d'acords s'emmarca en el pla de foment de la mobilitat sostenible Naturgy. La companyia aposta fermament per la mobilitat sostenible tant en el transport pesat com el lleuger a través de l'ús i desenvolupament del biometà, l'hidrogen verd, l'electricitat i el GNV. En concret, el grup porta anys investigant en el desenvolupament de l'hidrogen ja que el recurs renovable, la infraestructura existent i la nostra posició geoestratègica, fan que Espanya tingui tot el potencial per convertir-se en exportador d'hidrogen en el futur.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat