Monogràfics · 24 de Març de 2020. 10:43h.

Naturgy facilita als seus clients assistència mèdica gratuïta mitjançant videotrucada per fer front al Coronavirus

Naturgy facilita als seus clients atenció mèdica gratuïta mitjançant videotrucada durant aquests mesos, amb l'objectiu que els ciutadans puguin fer consultes de salut sense necessitat de sortir de casa. D'aquesta manera, la companyia continua treballant en el seu compromís d'ajudar a contenir la propagació del Coronavirus i en línia amb la iniciativa impulsada des del Ministeri de Sanitat 'Jo em quedo a casa'.

Per poder comptar amb aquesta assistència, que està a disposició de tots els clients de Naturgy, els usuaris s'hauran de registrar a l’àrea privada del web de la companyia. En el cas de clients no registrats, els clients seran informats de les instruccions de registre previ per al seu accés al servei.

Les consultes es podran realitzar tots els dies de la setmana, les 24 hores, mitjançant trucada telefònica, la pàgina web o l’aplicació online. Aquest servei inclou informació mèdica de primeres actuacions en casos d'emergència i medicació i posologia per pediatria i medicina general. En cas d'emergència, s'avisarà al servei 112 per enviament d'ambulància en el territori nacional.

El Director General de Gas & Power de Naturgy, Manuel Fernandez, ha destacat que "en aquest moment d'emergència sanitària, l'assistència mèdica es converteix en un valor encara més fonamental. A Naturgy no parem amb la nostra feina i iniciatives al servei de la societat que donin resposta a les necessitats d'aquests moments conjunturals d'alta incertesa i dificultats com l'actual ".

A Catalunya, la companyia té 1.625.943 clients al sector domèstic, als què els facilita acollir-se a aquesta nova cobertura gratuïta. A tota Espanya la companyia compta amb més de 7 milions de llars als què els facilita acollir-se a aquesta nova cobertura gratuïta. Aquesta iniciativa forma part del pla d'ajudes llançat per la companyia per pal·liar la crisi sanitària del Coronavirus, en què destaca el subministrament d'electricitat i gas de manera gratuïta a hotels i residències que cedeixin les seves instal·lacions a la Sanitat Pública, les facilitats de pagament de factures a pimes i autònoms i la protecció als col·lectius més vulnerables.

Subministrament d'electricitat i gas gratuïts a hotels i residències

Naturgy es posa al servei de la societat davant del Coronavirus i ofereix subministrament energètic gratuït, tant d'electricitat com de gas, als hotels i residències que cedeixin les seves instal·lacions a la Sanitat Pública per ampliar l'oferta de llits disponibles davant l'increment d’hospitalitzacions derivades d'aquesta pandèmia.

En concret, la companyia ja ha tancat el primer acord amb un dels seus grans clients com és el grup Hotusa, a què pertany la cadena Eurostar, per donar-li subministrament energètic gratuït a l'hotel de Plaza Castilla a Madrid. La companyia uneix forces amb el grup hoteler per facilitar la gestió sanitària i poder habilitar nous espais per a hospitalitzacions, assegurant el subministrament energètic i el confort de les instal·lacions.

Reforç del servei d'atenció d'urgències

Naturgy té a hores d'ara com a prioritat fonamental garantir la seguretat del subministrament i, per això, des del començament d'aquesta crisi sanitària ha intensificat les mesures del seu protocol d'actuació en totes les seves infraestructures crítiques.

En concret, la companyia va activar centres físics i tecnologia de suport en diferents punts del país, a més de la capacitat de gestió remota, per així garantir en tot moment el subministrament energètic.

Cada instal·lació del grup, tant les referides a xarxes d'electricitat i gas, com les de gestió de mercat i generació elèctrica, compten amb la possibilitat de gestió virtual i amb plans d'emergència preventiva, back-up i trasllat d'activitat entre centres en cas de ser necessari.

Així mateix, es manté plenament operatiu el servei d'atenció d'urgències domiciliàries per reparar calderes, frigorífics, etc., acudint en menys de 3 hores, malgrat la crisi del coronavirus. Aquest servei s'ha estès també a aquelles persones que no siguin clients.

Naturgy també va posar en marxa un protocol d'actuació per a la prevenció del contagi del virus entre els seus tècnics especialistes que han de seguir acudint als seus llocs de treball per a realitzar les activitats essencials. Entre elles cal destacar la separació del col·lectiu d'operadors crítics en equips diferents i sense contacte entre ells. Addicionalment, es va implementar un protocol específic d'aplicació de mesures higièniques i neteja en els Centres de control durant i en cada canvi de torn.

Suport als col·lectius vulnerables i flexibilitat per a pimes i autònoms

Naturgy ha reforçat el seu programa de protecció als col·lectius vulnerables per tal d'identificar a aquelles llars que ara es vegin durament damnificades per aquesta crisi i oferir-los descomptes en la factura facilitant-los la informació disponible per acollir-se al bo social, així com facilitats de pagament en les seves factures.

Una altra de les iniciatives de la companyia se centra a ajornar les factures de llum i gas de pimes i autònoms que s'emetin a partir d'ara amb l'objectiu que empresaris i emprenedors puguin fer front al Coronavirus i ajudar a pal·liar-ne l'impacte en els seus ingressos.

En concret, les factures de les pimes, micropimes, autònoms o petits negocis que s'acullin al nou pla d'ajuda, podran ser abonades en la segona part de l'any. Naturgy es farà càrrec del cost d'aquestes factures durant aquests mesos, finançant els seus clients a 6 mesos sense interessos, i permetent així flexibilitat en el pagament de l'energia. Fins a 250.000 clients, pimes o autònoms, podran acollir-se a aquesta ajuda que posa a la seva disposició el grup.

Mesures de conciliació dels treballadors

Prèviament a l'estat d'alarma, la companyia va estendre l'opció de teletreball a tots els treballadors de la companyia sempre que els seus llocs permetessin aquesta opció, sent una de les primeres companyies a adoptar aquest tipus de mesures per tal d'ajudar a contenir el nombre de contagiats i frenar la corba de la pandèmia.

Naturgy ha anat estenent aquesta opció a tots els països on la companyia està present, amb l'objectiu de preservar la seguretat i salut dels seus empleats, anticipant les mesures preventives.

Addicionalment, la companyia va reforçar els serveis d'atenció a l'empleat, com el Servei Mèdic o el Centre de Seguretat i Emergències Corporatiu i ha proporcionat una àmplia informació sobre què fer en cas d'estar en contacte estret amb un cas probable o confirmat de COVID-19 .

En un exercici de responsabilitat, Naturgy va decidir diumenge passat ajornar la seva Junta General d'Accionistes amb l'objectiu de protegir els seus accionistes i treballadors per evitar, en la mesura del possible, la forta propagació de virus. La companyia va prioritzar la coherència amb la declaració de l'estat d'emergència, i va recordar que els punts que figuraven en l'ordre del dia de la Junta podien perfectament posposar-se sense que això alterés el normal funcionament de l'empresa.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat