Publicitat
Monogràfics · 5 d'Agost de 2020. 12:33h.

Naturgy implica a les seves empreses col·laboradores en la rehabilitació energètica d'habitatges vulnerables

Naturgy ha fet un pas més en la seva lluita per pal·liar la vulnerabilitat energètica, amb la implicació de les seves empreses col·laboradores en la rehabilitació d'habitatges dels seus clients vulnerables. El cost d'aquestes intervencions l'assumirà la Fundació Naturgy, amb els recursos de Fons Solidari de Rehabilitació Energètica, una de les principals iniciatives socials de el Pla de Vulnerabilitat de l'empresa.

La companyia energètica ha de promoure la realització d'intervencions per substituir o reparar equipament, millorar instal·lacions energètiques i millorar de l'eficiència energètica en els habitatges dels seus clients vulnerables mitjançant rehabilitacions exprés

Un cop detectades les necessitats, ja sigui de forma proactiva a través de l'operativa habitual de la companyia o per la notificació dels Serveis Socials o altres organitzacions socials, la Fundació Naturgy es farà càrrec de la gestió de les rehabilitacions amb la xarxa d'empreses col·laboradores de la companyia energètica.

El Fons Solidari de Rehabilitació Energètica està alineat amb les recomanacions de l'Estratègia Nacional contra la Pobresa Energètica 2019-2024. En aquest full de ruta, el Govern espanyol estableix la rehabilitació energètica d'habitatges com una de les línies d'actuació a curt, mig i llarg termini, per abordar aquesta problemàtica de forma estructural, i posa com a exemple de bones pràctiques aquesta iniciativa de rehabilitació de la Fundació de la companyia energètica.

Segons un estudi elaborat per la Càtedra de Sostenibilitat Energètica de la Fundació IEB-Universitat de Barcelona i publicat per la Fundació Naturgy, més de dues terceres parts de les famílies espanyoles en situació de vulnerabilitat energètica viu en habitatges de 25 anys o més, construïdes, per tant, abans de l'actual reglament d'edificació que preveu mesures obligatòries d'eficiència energètica.

Aquesta nova iniciativa forma part del procés de transformació de Naturgy per adaptar el seu negoci cap a un model més sostenible i social. Per això, el grup ha redoblat els seus esforços en medi ambient, acció social i bon govern corporatiu (ESG, per les sigles en anglès), i ha creat una comissió de sostenibilitat en el si de el Consell d'Administració, per vetllar i supervisar el paper de la companyia en matèria de ESG, així com de reforçar el compromís de Consell en aquestes matèries.

El Fons Solidari de Rehabilitació Energètica ha permès ia la rehabilitació de més de 1.100 habitatges de famílies vulnerables, gràcies a diferents acords de col·laboració que la Fundació Naturgy té amb organitzacions socials com Creu Roja o Càritas. La Fundació ha destinat fins ara 2,3 milions d'euros per abordar aquestes rehabilitacions, una de les principals causes de la pobresa energètica a Espanya.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat