Monogràfics · 18 de Març de 2022. 17:07h.

Naturgy inverteix 1.250 milions d'euros en cinc anys per millorar la qualitat, digitalització i integració d'energies renovables

UFD, la distribuïdora elèctrica del grup Naturgy, ha invertit prop de 1.250 milions d'euros en els darrers cinc anys per millorar-ne la qualitat servei i reforçar les seves infraestructures a Espanya.

Les inversions realitzades s'han centrat en innovació i aplicació de noves tecnologies per avançar en la telemesura i telegestió dels punts de subministrament, en el telecontrol i sensorització de les xarxes, així com en l'enfortiment de les infraestructures, amb l'objectiu d'integrar el increment de la generació renovable.

Només el 2021, la companyia va invertir 270 milions d'euros amb aquesta finalitat, dels quals 40 milions van ser destinats expressament a la digitalització i automatització de la xarxa, amb projectes de supervisió avançada a Baixa Tensió, actuacions a Mitjana i Alta Tensió, ciberseguretat i gestió avançada d'actius, entre d'altres.

Les inversions realitzades en sensorització i digitalització de les infraestructures van permetre la millora de la qualitat del subministrament elèctric, que supera en un 35% la mitjana de qualitat a Espanya. L'indicador que mesura la qualitat del subministrament elèctric, el temps d'interrupció equivalent a la potència instal·lada (TIEPI), assenyala que la interrupció mitjana del servei va ser de 35,9 minuts durant l'any passat, davant dels 55 minuts de mitjana nacional.

Segons el director general de Gestió de l'Energia i Xarxes de Naturgy, Pedro Larrea, “gràcies al gran esforç inversor que hem fet per reforçar, tecnificar i digitalitzar la xarxa, la nostra companyia incorpora a les seves xarxes gairebé el 20% de la generació renovable nacional i té un índex de qualitat de subministrament que se situa al capdavant a Espanya; de fet, ciutats on distribuïm, com Madrid o la Corunya, són les que tenen millor qualitat de subministrament a tot el país.”

Innovació al servei de la societat

La distribuïdora elèctrica de Naturgy manté un fort compromís amb la societat i el desenvolupament econòmic dels territoris on és present, a través d'aquesta important aportació a l'economia regional, sempre amb la sostenibilitat i el medi ambient com a pilars bàsics per a la creació de valor econòmic, mediambiental i social a curt i llarg termini.

La inversió i la despesa de la companyia generen 26.000 llocs de treball directes, indirectes i induïts, actuant com a important palanca a l'hora de fixar població a les zones rurals, a causa de la important gestió local dels seus actius físics.

UFD en xifres

UFD és present a Madrid, Galícia i Castella-la Manxa, on és el distribuïdor més gran d'electricitat, ia Castella i Lleó. Actualment dóna servei a gairebé 3,8 milions de punts de subministrament, a través d'una xarxa de 114.000 quilòmetres de línies d'alta, mitjana i baixa tensió, mantenint i operant les xarxes amb el compromís de garantir el servei en condicions d'eficiència, seguretat i qualitat.

El 2021, entre altres actuacions de millora de les seves instal·lacions, la companyia va executar l'ampliació de potència de les subestacions de Rejas (Comunitat de Madrid) i de Tomelloso (Ciudad Real); va posar en funcionament dues noves subestacions, una a Villacastín (Segòvia) i una altra a Formarís (Santiago de Compostela); va posar en servei nous parcs a les subestacions d'Ocaña (Toledo) i Muxía (La Corunya); va soterrar la línia d'alta tensió entre Santa Maria del Páramo i La Bañeza (Lleó); i va millorar diverses línies de mitjana tensió a Becerreá (Lugo), Gondomar, Nigrán i Sárdoma (Pontevedra) i Ourense.

La companyia continuarà amb el seu ritme inversor durant el 2022, primant la innovació i la digitalització de les xarxes de distribució com a peça fonamental per a la transició energètica cap a un model descarbonitzat. Així mateix, seguirà evolucionant la seva Plataforma Digital de Serveis (www.ufd.es) com a espai on els usuaris poden realitzar totes les seves gestions des de qualsevol dispositiu, a qualsevol hora i des de qualsevol lloc, i com a punt de contacte principal entre els diversos agents del sistema elèctric.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat