Monogràfics · 28 d'Octubre de 2020. 23:43h.

Naturgy, premiada en els Premis de Medi Ambient de la Comissió Europea per la seva aposta per la sostenibilitat

Naturgy ha estat reconeguda en la Secció Espanyola dels Premis Europeus de Medi Ambient a l'Empresa (EBAE, per les sigles en anglès) de la Comissió Europea per la seva decidida aposta per la sostenibilitat. En concret, això premis reconeixen a aquelles empreses que combinen amb èxit la viabilitat econòmica dels seus negocis amb la protecció de l'entorn.

Sa Majestat el Rei Felip VI va lliurar avui aquest premi a el president de la companyia, Francisco Reynés, en un acte organitzat per la Fundació Biodiversitat, organisme dependent de el Ministeri per a la Transició Ecològica, i que ha comptat amb una elevada presència institucional.

Francisco Reynés va destacar "el compromís imparable des 2018 per enfocar la nostra estratègia, les nostres accions i el nostre dia a dia a la sostenibilitat. Volem ser una empresa líder en la transició energètica amb una forta aposta per les energies renovables, l'economia circular, la mobilitat sostenible i l'ecoeficiència com a principals pilars de transformació. Els recursos energètics són la base de el desenvolupament, i per això en Naturgy assumim el compromís de gestionar el medi ambient com un actiu essencial de què tots som responsables ".

Així mateix, el president de Naturgy va remarcar també "la visió innovadora de la companyia sobre el futur de l'energia, alineada amb el Pacte Verd Europeu que, més enllà de la generació renovable, apunta també a la gestió de xarxes intel·ligents i integrades d'electricitat i gas per a un futur neutre en carboni o els nous negocis com són l'hidrogen, el gas renovable i l'emmagatzematge energètic".

Avenços significatius

Naturgy ha obtingut avenços importants només en els últims dos anys, durant els quals s'ha reduït de manera considerable la seva petjada ambiental. En concret, el grup ha disminuït un 25% les seves emissions directes de gasos d'efecte hivernacle, un 30% el consum d'aigua i un 75% dels residus generats.

És de destacar l'important impuls en tecnologies netes. Així la companyia es va convertir l'any passat en un dels principals inversors en renovables, amb un esforç inversor de més de 1.000 milions d'euros, i va augmentar el pes d'aquestes energies fins al 27% en el seu mix energètic, fins als 4.500 MW, on destaca el fort desplegament desenvolupat a Espanya a través de la posada en marxa de 667 megawatts eòlics i 250 MW d'energia solar, així com els projectes que s'estan desenvolupant a Xile i Austràlia. Naturgy també va ser una de les primeres companyies a sol·licitar el tancament de totes les seves plantes de carbó.

Pel que fa a biodiversitat, es van desenvolupar 257 iniciatives, aconseguint-se una superfície restaurada ambientalment superior a les 2.600 ha, 60% de les quals corresponen a espais protegits o hàbitats d'espècies protegides.

Aquest esforç realitzat per la companyia ha estat possible gràcies al fet que durant el passat exercici es van destinar un total de 546 milions d'euros en matèria de protecció ambiental, la major xifra assolida en la història de la companyia, que han contribuït a impulsar la transició energètica , augmentar l'ecoeficiència de les operacions i activar les iniciatives de protecció de la biodiversitat.

Lluny de conformar-se, la companyia està immersa en un profund procés de transformació per adaptar el seu negoci cap a un model més sostenible. Per a això, el grup ha redoblat els seus esforços en medi ambient, acció social i governança (ESG, per les sigles en anglès).

Per aconseguir-ho, la companyia treballa en una bateria de mesures que estan en línia amb l'objectiu global de l'Acord de París de frenar l'augment de temperatura de la planeta, i amb accions específiques per reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle, reforçar la governança a medi ambient i canvi climàtic, impulsar el gas renovable i l'economia circular i la protecció de la biodiversitat i el desenvolupament del capital natural.

Innovació: desenvolupament del biometà

D'altra banda, Naturgy segueix avançant en el desenvolupament del biometà com a exponent de combustible autòcton, neutre en carboni, renovable, circular i dinamitzador de l'economia rural, que a més resol els impactes generats pels residus a partir dels quals es genera. Naturgy va posar en marxa dos projectes d'innovació en gas renovable durant el passat exercici i va realitzar per primera vegada al país la injecció de biometà a la xarxa de distribució de gas.

Aquesta nova estratègia mediambiental també té el seu impacte en el client. Naturgy considera que el canvi climàtic és un repte ambiental a nivell global i es compromet a oferir als seus clients productes i serveis energètics ecoeficients i menys intensius en CO2 per contribuir a la mitigació del canvi climàtic i la transició energètica. Un exemple d'això és el producte Gas Neutre, un servei de subministrament de gas natural compensat mitjançant la neutralització de les seves emissions de CO2.

Comissió de sostenibilitat

D'altra banda, la companyia ha creat una Comissió de Sostenibilitat, encarregada de vetllar i supervisar el paper de la companyia en la transició energètica, així com de reforçar el compromís de Consell en aquesta matèria.

Amb la posada en marxa d'aquesta nova Comissió, Naturgy reforça el treball que ja ve desenvolupant en matèria de sostenibilitat, amb l'objectiu de mantenir el seu lideratge com una companyia responsable, fiable, íntegra, transparent i compromesa amb els seus grups d'interès. La companyia ja és un referent en matèria de sostenibilitat i s'ha reforçat en els últims anys en els principals índexs internacionals, com el prestigiós Dow Jones Sustainability o el FTSE4Good, així com en les referències de Vigeo, Sustainalytics i Oekom.

La Comissió de Sostenibilitat té, entre altres, les funcions d'anàlisi periòdic dels indicadors en l'àmbit mediambiental, de salut i seguretat i de responsabilitat social, de les expectatives dels diferents grups d'interès de la companyia i l'elaboració dels informes i propostes d'actuació, dins del seu àmbit, per a la consideració el Consell d'Administració.

 

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 pepe, andorra, 01/11/2020 - 21:14

q bueno, una empresa q explota pozos de gas para venderlo en regimen de monopolio y va de q es sostenible, la neolengua y el miniver en todo su esplendor, anda q la q nos espera.....¿Y lo proximo q sera? petroleras verdes? ¿Pq no puedo yo comprar gas en argelia y venderlo en España en regimen de libre competencia? Si soy amigo del sr feudal, si,

#1 Pan con tomate y jamón ibérico, Salut i Tabarnia...!!, 30/10/2020 - 18:17

Esta muy bien, ahora si arreglan el teléfono de atención al cliente, ya la cosa será la leche... y es que no solo esta uno harto de hablar con una máquina, es que la maquina es tartamuda...