Publicitat

 

LA RETIRADA DE RÚSSIA.- Vaig arribar a pensar que el procés es podia dissoldre com un terròs de sucre. Que potser esdevenia el pas del Berezina, la retirada de Napoleó de Rússia. Vaig fer curt. No vaig imaginar que arribés a tant: Tardà, Simó, Sabrià, Forcadell, Comín, Clara Ponsatí, el mateix Puigdemont.

NO TENEN VERGONYA. - Ara ho diuen? Haver-s’ho pensat abans. Tothom sabia que no hi havia prou majoria social: el 47,7% a les eleccions del 2015. Amb menys de la meitat del cens electoral no pots fer la independència. I menys a Europa oocidental. Els que ho hem dit sempre hem estat condemnats a pa i aigua.

MOVIMENT TÀCTIC. - Amb l’autocrítica no n’hi ha prou. S’haurien de posar de genolls. Gairebé flagel·lar-se en públic. Encara que fos amb la corbata. Han portat Catalunya al desastre. Però tot plegat es un moviment tàctic de cara a les eleccions del 2017. S’hi juguen continuar al Govern.

PEDRES CONTRA EL PROPI TERRAT. - En el fons, s’estan tirant pedres contra el seu propi terrat. Crec que dels pocs que ho ha vist ha estat Eduard Voltas, un dels més il·lustres hiperventilats. Si tot va ser foc d’encenalls perquè votar-los?

TV3, A LA SEVA. - No em cansaré de dir-ho: Els que haurien de fer autocrítica són els mitjans de comunicació públics de la Generalitat. Ells també ens han dut fins aquí. En canvi, mantenen la línia informativa i editorial intacta. Encara donen esperances a la gent. Només cal veure el FAQS o el programa de tarda de TV3.

LA RESPONSABILITAT DELS ‘PALMEROS’. - També els ‘palmeros’. S’ha produït un fenomen curiós: ara parlen del procés en tercera persona. Com si no anés amb ells. Semblen Juli Cèsar parlant de La Guerra de les Gàl·lies. Com si ells no hi haguessin contribuït.

NI CARN NI PEIX. - Colau no saps mai si va o bé, si és carn o peix. Sempre és una de freda i una de calenta. Trenca amb el PSC, però després demana explicacions als consellers encarcerats pel procés. Vota al referèndum, però està contra la DUI. Rep als alcaldes sobiranistes, però no creua la Plaça Sant Jaume. Tanta ambigüitat calculada no pot ser bona. O blanc o negre.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 JOSÉ MANUEL GARRIDO GÓMEZ, BADAJOZ, 15/11/2017 - 22:44

¡Un pleno por Xavier! Aunque independentista es neutral, quiero decir no sectario y sobre todo no alimentado por el proces.
Mi admiración por Xavier, entiendo que es muy difícil ser objetivo cuando eres casi único en los medios catalanes.

#7 Kropotkin, Vic, 15/11/2017 - 18:46

Esa es una expresión excesivamente suave y piadosa... Jua, jua, jua,...

#6 Símils no reeixits, Galiae, 15/11/2017 - 18:36

Certament, Jul,i Cesar paralva en tercera persona (a vegades no -Veni, vidi, vinci), Cesar es va carregar la república, en aixó sí que van en la línia, tot i que els trinxeraires actuals se la carreguen just desprès de declarar-la.

#5 Lo tortosí, Tortosa, 15/11/2017 - 15:13

"No tenen vergonya si saben de quin color és", deia ma iaia.

#4 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 15/11/2017 - 11:03

Vaig a trucar al Termcat per proposar un neologisme de la ciència política catalana: el verb DIMITIR