Publicitat
Monogràfics · 5 d'Abril de 2018. 13:43h.

Novetats tecnològiques per per a APIs, promotors i PIMES

Josep Lluís Pellicer, gerent del colectiu API, Jordi Cornet, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i president de Barcelona Meeting Point (BMP), Blanca Sorigué, directora general al CZFB i de BMP, Hervé Parent, president de RealNewTech i Ramon Corominas, vicepresident del colectiu API)

Inmotecnia Rent, saló de noves tecnologies per APIs, promotors i PIMES, celebrarà la seva segona edició els dies 23 i 24 de maig a Barcelona. Inmotecnia Rent, que tindrà lloc en el Palau 1 de Fira de Barcelona (Plaça d'Espanya), és una iniciativa del Col·lectiu API de Catalunya, amb el Saló RENT de París i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, a través de Barcelona Meeting Point (BMP), la major Fira i Symposium Immobiliari d'Espanya amb una experiència de 21 anys.

Aquest matí, al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Jordi Cornet, Delegat Especial de l'Estat al CZFB i President de BMP, Ramon Corominas, Vicepresident del col·lectiu API, i Hervé Parent, President de RealNewTech, han presentat davant els mitjans de comunicació la segona edició d’Inmotecnia Rent que  aquest any canviarà la seva ubicació, respecte al 2017, per donar cabuda a l'augment de demanda d'espai d'exposició.


El Proptech, un sector que l’any passat va créixer un 250%

El sector del Proptech, que a nivell mundial mou una inversió de més de 2.600 milions de dòlars, està en clar auge al nostre país i creix un ritme de vertigen. A 2017 va créixer un 250% i s'espera que l’acceleració sigui més brusca aquest 2018. Segons un estudi realitzat per Savills Aguirre Newman i Finnovating, el nombre d'empreses tecnològiques orientades a l'immobiliari ha passat de les 58, que hi havia a principis de març de 2017, a les 203 que hi ha ara. A més, cal destacar que el sector del Proptech dóna ocupació a més de 5.000 professionals a Espanya.

Jordi Cornet, Delegat Especial de l’Estat al CZFB i President de BMP, ha explicat que “aquestes xifres donen bon compte de la importància del Proptech com a sector d'activitat, unes xifres que estan d'acord amb la tendència de creixement que també impera en el sector immobiliari espanyol”Cornet ha recordat que “l'any passat a Espanya es van obrir 10.627 empreses immobiliàries, financeres i asseguradores, una xifra un 29,7% superior a la de l'any anterior, segons l'INE. Igualment, el nostre país va tancar l'any passat amb un total de 130.900 treballadors en el sector immobiliari, xifra superior fins i tot als nivells de 2008, previs a la crisi econòmica, quan el mercat comptava amb 113.000 professionals, segons les dades de l'Enquesta de Població Activa”.

inmotecnia-rent-foto2.jpg

Las Startups seran protagonistes de la segona edició

Inmotecnia Rent 2018 comptarà amb una secció d’Startups en la qual es donaran cita empreses de nova creació que presentaran serveis i productes tecnològics al servei del sector immobiliari. Jordi Cornet ha afirmat que “per a això hem comptat amb la col·laboració de La Salle Technova que organitzarà una zona d'exposició, on una sèrie de Startups seleccionades presentaran les millors solucions i el millor talent vinculat als APIs. En aquest espai les Startups tindran trobades privades amb inversors i podran presentar els seus projectes enfront d'emprenedors, empreses del sector o altres potencials partners”.

El principal objectiu d’Inmotecnia Rent és mostrar als petits promotors, PIMES i agents immobiliaris de quina manera les noves tecnologies els poden servir per incrementar la seva eficàcia en màrqueting, comercialització, gestió d'edificis, urbanisme i arquitectura, anàlisi d'inversions… Les previsions de la present edició són aconseguir les 60 empreses participants, superant d'aquesta manera les 46 de l'any passat. Igualment s'espera l'assistència d'uns 1.600 visitants, un 20% més que l'any passat.

Claus per augmentar l’eficàcia en màrqueting i comercialització

Inmotecnia Rent també presentarà durant els dies de celebració un interessant programa de conferències a on es tractaran i debatran els temes de major actualitat en matèria de Proptech. Ramon Corominas, Vicepresident del col·lectiu API, ha afirmat que “hem fet un gran esforç per portar a Keynote Speakers de primera línia mundial i aquest any, a més, comptem amb dues sales simultànies de conferències amb sessions magistrals i tallers pràctics. En aquests Proptech Insights, tant les empreses de Proptech com les empreses immobiliàries que han incorporat tecnologia podran explicar casos pràctics dels reptes als quals s'han enfrontat i com els han superat”.

Entre els Speakers més destacats que participaran cal destacar a James Dearsley, CEO a The Digital Marketing Bureau i Proptech Influencer, Juan Merodio, Blogger, Speaker & International Advisor en Màrqueting i Transformació Digital en l’empresa, Godefroy Jordan, Cofundador i CEO d’Smarthab, Silvia Leal, Experta Internacional en e-lideratge, Transformació Digital i Innovació, o Mattew Ferrara, Fotògraf, Consultor i destacat Keynote Speaker internacional internacional, entre otros.

Inmotecnia Rent, un Saló d’èxit a França i Bèlgica

Inmotecnia Rent celebrarà la seva segona edició a Espanya però cal destacar que ja és un model d'èxit que se celebra amb molt bon acolliment a París i a Brussel·les. En el cas de París, conegut com RENT –Real Estate New Technologies-, aquest saló ja compta amb l’experiència d’haver celebrat 5 edicions de gran èxit. Hervé Parent, President de REALNEWTECH, ha assegurat que “l'experiència de RENT a París és una evidència de l'interès que existeix a tot el món per comptar amb un saló que actuí com a interfície del sector immobiliari i el tecnològic. A París, RENT ha passat en només cinc edicions de tenir 40 expositors i 1.000 visitants a aconseguir els 200 expositors i 4.000 visitants de la seva última edició celebrada a l'octubre de 2017”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat