Monogràfics · 28 d'Abril de 2021. 13:35h.

Obre la convocatòria Art for Change de Fundació ”la Caixa” 2021 per impulsar projectes artístics que donin resposta a les noves necessitats personals i socials

Un any més, la Fundació ”la Caixa” ha obert la convocatòria del programa Art for Change de Fundació ”la Caixa”, que estarà oberta fins al 31 de maig. Al novembre se sabrà quines iniciatives han estat seleccionades.

Des del 2008, aquesta convocatòria ofereix ajudes i acompanyament a entitats culturals i artistes de tot Espanya que lideren activitats vinculades a les arts plàstiques, la fotografia, la música, la literatura i les arts escèniques en les que participen col·lectius en situació de vulnerabilitat o persones d’un mateix entorno, amb l’objectiu d’afavorir processos de transformació personal i social.

La convocatòria Art for Change de Fundació “la Caixa” impulsarà projectes artístics participatius o comunitaris que, davant la crisi social i cultural generada per la pandèmia hauran d’afrontar les noves necessitats que aniran sorgint en la societat. Per això, la Fundació “la Caixa” aquest any ha augmentat el pressupost destinat al conjunt dels projectes amb un total de 500.000 euros. A més, el programa també ofereix assessorament i acompanyament durant tot el seu procés així com espais d’intercanvi, contrast i creació de comunitat. Una comunitat de professionals de l’art i la cultura compromesos amb la societat que exploren a través dels seus projectes noves formes de relacionar-nos entre nosaltres i amb el nostre entorn.

La responsable del programa, Glòria Andreu, ha afirmat: «Davant del context social de crisi que estem vivint, els projectes d’aquest any tindran el gran repte i l’oportunitat de donar resposta d’una forma creativa a noves necessitats que estan sorgint, generant espais de reflexió, diàleg, convivència i transformació.»

En la convocatòria 2020 es van presentar més de 290 propostes d’artistes i entitats culturals de tot Espanya, de les quals van ser seleccionats 19 projectes que han actuat a les províncies de València, Barcelona, Madrid, Sevilla, Córdoba, Gipuzkoa, Astúries, Salamanca i Santa Cruz de Tenerife.

func2.jpg

Art for Change ”la Caixa”

L’art. Un camí per ajudar-nos a entendre la realitat, i també una via per transformar-la

La Fundació ”la Caixa” ha estat pionera en la recerca de noves formes d’entendre la cultura vinculades a la gent. D’aquesta vocació va néixer, el 2007, Art for Change ”la Caixa”, un programa que conjuga la creació artística i la transformació personal i social, que fomenta la participació en processos creatius de diferents disciplines artística per afavorir la col·laboració i la inclusió de tots, i que és respectuós amb la diversitat i obert a aprendre i a escoltar la societat.

A través d’Art for Change de Fundació ”la Caixa” s’impulsen iniciatives que ofereixen als participants l’oportunitat d’entrar en contacte amb l’art i la cultura, es fomenta la igualtat de condicions i oportunitats, l’empoderament de persones o grups a través d’un procés artístic i la regeneració social de caràcter comunitari, mitjançant activitats que contribueixen al desenvolupament de barris o grups socials.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Kropotkin, Bic, 06/05/2021 - 11:36

??? Jua, jua, jua,...