Publicitat
Monogràfics · 24 de Gener de 2020. 00:27h.

Pere Navarro i Blanca Sorigué visiten les instal·lacions de Covestro a la Zona Franca de Barcelona

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), i Blanca Sorigué, directora general del CZFB, han visitat aquest matí les instal·lacions que Covestro té en l'àrea industrial de la ciutat, per a conèixer les novetats de la companyia i els projectes que està posant en marxa. En la visita han estat acompanyats per Andrea Firenze, director general de Covestro a Espanya, i Fernando Peirón, Director del site de Covestro a Barcelona.
 
Inversions per a reduir la petjada de carboni
Com a empresa pionera en el desenvolupament de tecnologies sostenibles, les noves inversions estan orientades a reforçar la posició de Barcelona com a centre de producció d'especialitats químiques a través de la incorporació de nous processos basats en productes naturals o amb base aquosa. D'acord amb el programa de sostenibilitat de Covestro, s'optimitza contínuament la tecnologia i els processos augmentant la rendibilitat de les plantes i preservant, al mateix temps, els recursos naturals.
 
En aquest sentit, en 2018, Covestro va invertir 5,5 milions d'euros a ampliar la producció de diverses línies de negoci, així com incorporar nous processos i productes més sostenibles i assegurances, naturals o de base aquosa, que tenen com a destinació el lacatge d'automòbils i el revestiment en el sector tèxtil.
 
Així mateix, l'any passat el fabricant de materials va reafirmar la seva aposta per Barcelona i va aprovar inversions per valor de 18,5 milions d'euros, que es duran a terme durant els anys 2020 i 2021, amb la finalitat d'integrar una etapa de destil·lació enlaire buit que permetrà que alguns components no utilitzats en el producte final de poliuretà, siguin condensats i reincorporats com a matèria primera reciclada. D'aquesta manera, s'obtindran revestiments, adhesius, elastòmers i escumes aïllants de major rendiment per a la indústria de l'automoció, construcció, téxtil, òptica, cosmètica, entre d’altres.
 
La fàbrica de Barcelona es dedica a la producció de resines i recobriments necessaris en la fabricació de pintures i adhesius per a tots els sectors industrials, amb especialitat en el desenvolupament de recobriments per a la fusta, tractaments de tèxtils i teixits i dispersions acríliques i de poliuretans, els principals sectors d'aplicació són la indústria de l'automoció, la construcció i els fabricants d'articles esportius.

zzzzz1.jpg

Sobre Covestro
Amb una facturació de 14.600 milions d'euros en 2018, Covestro es situa entre les majors empreses de polímers del món. La seva activitat empresarial es concentra en la fabricació de polímers d'alt rendiment i en el desenvolupament de solucions innovadores per a productes pertanyents a molts àmbits de la vida diària. Els principals segments als quals atén l'empresa són la indústria automobilística, la de processament de fusta i fabricació de mobles, el sector de la construcció i el ram de l'electricitat i l'electrònica, seguits de l'àmbit de l'esport i el temps lliure, la indústria de productes cosmètics, el ram de la salut i la pròpia indústria química. Covestro fabrica els seus productes en uns 30 centres repartits per tot el món i a la fi de 2018 comptava amb aproximadament 16.800 treballadors (equivalents a temps complet).

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat