Publicitat
Monogràfics · 19 de Novembre de 2018. 16:23h.

Pere Navarro, nou president de l’associació Barcelona-Catalunya Centre Logístic

Impulsarà la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental i un Pla Estratègic pel desenvolupament innovador i tecnològic el sector logístic
 

Barcelona, 19 de novembre.- Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ha estat nomenat avui president de Barcelona-Catalunya Centre Logístic (BCL) durant l’Assemblea General de l’associació.

L’Assemblea General també ha aprovat el nomenament dels dos nous vicepresidents: Mercè Conesa, presidenta del Port de Barcelona; i Lluis Gómez Fernández, comissionat de Promoció Econòmica, Empresa i Innovació de l´Ajuntament de Barcelona. El nou Comitè Executiu està format per representants de les diferents institucions membres de l’associació (Port de Tarragona, Aeroport de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona; Pimec Logística, Ferrocarrils de la Generalitat, CIMALSA, Mercabarna, Transprime i Transcalit) i de les empreses privades (Saba, Mango, Merlin Properties, Schenker Logístics i Talleres y Recambios).

Potenciar la cooperació publico-privada

Pere Navarro ha situat l’augment de la competitivitat del sector logístic a curt termini, reforçar la cooperació public-privada i les relacions entre institucions com les principals línies d’actuació de BCL pels propers anys. El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha recordat que Barcelona-Catalunya Centre Logístic juga un paper importantíssim en la seva missió d’afavorir la coordinació i la cooperació entre les administracions i les empreses per reforçar la nostre competitivitat i posicionament com a plataforma logística de referencia a nivell mundial.
 
pnportbcn2.jpg
El desenvolupament sostenible de la indústria logística catalana en totes les seves vessants –econòmica, social i mediambiental– ha estat definit també com un dels objectius de l’associació, que ha de defensar la implantació d’un model laboral sostenible i que propiciï la humanització dels centres logístics. Pere Navarro ha anunciat que desenvoluparem un pla d’acció estratègic per al sector apostant per les energies renovables, encaminat a aconseguir la màxima eficiència energètica possible, afavorint criteris de mobilitat sostenible i posant solucions al problemes de la darrera milla, derivats de l’impacte que està tenint el comerç electrònic”.

En el mateix sentit, el nou president de BCL ha manifestat la necessitat d’impulsar un Pla d’Acció Estratègic que ajudi al sector logístic a incorporar solucions innovadores i disruptives, basades en les noves tecnologies com l’internet of things, el blockchain, etc., que facilitin la seva modernització i n’incrementin la competitivitat. Finalment, Navarro ha posat l’èmfasi en la necessitat que BCL treballi per trobar solucions en la distribució d’última milla, la potenciació de la multimodalitat i la promoció de sol logístic i industrial.
                                                                                       
Entre les activitats a desenvolupar per part de l’associació, ha manifestat el seu interès en potenciar l’International Econòmic Forum in Logistics i reactivar el Comitè de Promoció Econòmica i Internacionalització.

Pere Navarro, Delegat especial de l’Estat al CZFB
 
Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Pere Navarro i Morera (Terrassa, 23 de desembre de 1959) és delegat de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona des del 29 de juny del 2018 i va accedir a aquest càrrec després d’una dilatada trajectòria  en la qual destaca la seva experiència com alcalde de Terrassa, com a primer secretari del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) entre 2011 i 2014, i com a diputat al Parlament i president del grup parlamentari per aquesta formació.

En l’àmbit privat, la seva experiència professional s’ha centrat en una matèria que sempre l’ha apassionat, la direcció estratègica de planificació territorial i el desenvolupament urbà, un interès el qual combina amb la seva sensibilitat en matèria social i  la seva preocupació per la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient.
Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat