Monogràfics · 19 de Maig de 2021. 14:54h.

Pere Navarro reivindica la capacitat innovadora de la Zona Franca de Barcelona

El delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, ha participat aquest matí en la jornada organitzada per ElDiario.es sota el nom “Els fons europeus de recuperació: així canviarà Espanya”. Navarro ha intervingut en la taula rodona “Impulsant la innovació i la recerca” al costat de Fina Lladós, directora general d’Amgen; Mercedes Caballero, secretària general de Fons Europeus del Ministeri d'Hisenda; Jorge Barrero, director general de COTEC; i Núria Mas, consellera del Banc d'Espanya i professora d'Economia i Economia Sanitària en el IESE Business School.

En la seva intervenció, el delegat especial de l'Estat al CZFB ha destacat la capacitat innovadora de l'entitat, que impulsa la creació d'un ecosistema que permet donar respostes ràpides a les noves necessitats del mercat. En aquesta línia, ha remarcat les últimes inversions que ha dut a terme l'entitat en matèria d'innovació: la DFactory Barcelona, cridada a convertir-se en un dels hubs d'innovació més capdavanters d'Europa pel desenvolupament de la nova indústria; el projecte per a convertir l'emblemàtic edifici de Correus en un pol de dinamització econòmica i formació tecnològica a la carta; una xarxa d'incubadores impulsades al costat de la Fundació Incyde; la 3D Incubator, la primera incubadora d'Europa en alta impressió 3D creada al costat de Leitat; i el disruptiu esdeveniment BNEW, l'objectiu del qual és impulsar tots els sectors relacionats amb la nova economia.

Posant l'accent en el projecte de la DFactory Barcelona, que s'inaugurarà en els pròxims mesos amb Leitat com partner tecnològic, Pere Navarro, ha insistit que “és un espai en el qual les empreses tindran accés a l'últim de l'últim en tecnologia, i podran vas nodrir del coneixement compartit a través de processos d'Innovació Oberta”. Així mateix, l'edifici comptarà amb laboratoris tecnològics compartits. “L'objectiu és generar sinergies i sumar per a avançar en el desenvolupament de l'economia col·laborativa”, assegura Navarro.

Representació institucional i empresarial

La jornada, inaugurada pel president del Govern, Pedro Sánchez, ha comptat també amb una entrevista a David Sassoli, president del Parlament Europeu, i una intervenció de Valdis Dombrovskis, vicepresident de la Comissió Europea i comissari de l'Euro i del Diàleg Social.

En les vuit taules rodones de la trobada participaran altres alts càrrecs polítics d'àmbit nacional com Yolanda Díaz, vicepresidenta tercera del Govern i ministra de Treball; Reyes Maroto, ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, així com José Luis Ábalos, ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, qui tancarà la trobada.

A més, també hi ha hagut una important representació del sector empresarial amb destacats directius com Carmen Urraca, directora de Fons Europeus del Banc Sabadell; Isaac Hernández, CEO de Google Cloud per a Espanya i Portugal; i Juan Cierco, director corporatiu d'Ibèria.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 bejota, bcn, 21/05/2021 - 11:40

ESTOY ESPERANDO QUE ME RESPONDA , ARAGONES , A LA PREGUNTA QUE LE HICE EN UNA PLAZA DE BARCELONA SI"HABRIAN TENIDO "COLLONS " DE HACER UN 1-O EN USA , RUSIA O CHINA".NO SUPO QUÉ DECIR .

#1 bejota, bcn, 21/05/2021 - 11:38

PERE ARAGONÉS:"LOS QUE RECHAZAN LA REPUBLICA CATALANA ,QUE SEPAN QUE LA R.C. NUNCA LES RECHAZARÁ." NO SE PUEDE SER MÁS CÍNICO.USTED Y CUALQUIER OBSERVADOR SABE QUE HAY UN ACUERDO NO ESCRITO PARA MARGINAR (O IGNORAR) A LOS QUE NO PERTENECEN A SU TRIBU EN EL MEJOR DE LOS ESCENARIOS;EN EL PEOR , EL LINCHAMIENTO ESTA GARANTIZADO .