Publicitat
Monogràfics · 3 de Setembre de 2018. 13:46h.

Premi Forbes a la Filantropía 2018 a Isidro Fainé

La revista Forbes, en la primera edició del seu Premi a la Filantropia, ha decidit reconèixer la feina d'Isidre Fainé, president del patronat de la Fundació Bancària 'La Caixa' i de Criteria Caixa, com a reconeixement a la tasca social que ha realitzat durant dècades.

El també vicepresident de Telefónica, conseller de Suez i del Bank of East Àsia i president de la Confederació Espanyola de Caixes d'Estalvis, parla en exclusiva per a la revista Forbes del seu treball al capdavant d'una institució que concentra més del 90% dels actius de totes les fundacions filantròpiques espanyoles. "En l'última dècada, entre 2008 i 2017," la Caixa "ha dedicat més de 5.000 milions d'euros a l'avanç de la nostra societat, bàsicament en les problemàtiques social, cultural, educativa i científica", comenta.

faine.jpg

"És un gran honor que Isidre Fainé sigui el primer en rebre el premi Forbes a la Filantropia" assenyala Andrés Rodríguez, editor i director de Forbes qui també ressalta la significativa tasca de la fundació "La Caixa" en l'àmbit social.

"Durant aquesta dècada, set anys de greu crisi i tres gradual recuperació, la nostra obsessió ha estat treballar per a les persones que ho passen pitjor", declara Fainé. Entre les causes prioritàries de la Fundació Bancària la Caixa es troba la pobresa infantil, que ha estat combatuda a través del programa CaixaProinfància. "Ens hem proposat trencar el cercle de pobresa hereditària, la que es transmet de pares a fills i a successives generacions en famílies amb escassetat de recursos", explica Fainé en l'entrevista. "Durant 10 anys, hem treballat amb 283.500 nens i nenes i les seves famílies", afegeix.

Un altre gran problema social que s'ha afrontat a través de la seva tasca benèfica són l'ocupació i l'habitatge. "Les persones que no tenen habitatge o treball són dos col·lectius preferents per a la Fundació Bancària la Caixa", explica Isidre Fainé. "Per pal·liar les dificultats d'accés a l'habitatge, disposem de dos programes: Lloguer Solidari i Habitatge Assequible". "Quant a l'ocupació", prossegueix, "el programa Incorpora s'ha convertit en un referent en integració laboral a Espanya. Cada any, prop de 25.000 persones en risc d'exclusió social troben feina gràcies a la mediació d'aquest programa ".

Aquesta tasca social, en paraules de Fainé, està associada a un valor, el de la cultura de l'esforç. "Aquesta és veritablement la forma moderna de fer filantropia. Promoure l'esforç de les persones. Té molt a veure amb l'empoderament i, en últim terme, és una filantropia l'èxit es mesura en la mesura que deixa de ser necessària. No podem quedar-nos quiets, sense posar tot de la nostra part, quan veiem al nostre voltant persones que tenen necessitats bàsiques no cobertes i que pateixen per això ", explica en l'entrevista.

Isidre Fainé recollirà el premi Forbes a la Filantropia 2018 en un acte que tindrà lloc el proper 17 de setembre a les 20:30 a l'Hotel Intercontinental de Madrid.

Sobre Forbes

L'edició espanyola de la revista Forbes, fundada originàriament el 1917 a Estats Units, va arribar als quioscos per primera vegada al març de 2013. Publicada pel grup SPAINMEDIA, amb Andrés Rodríguez com a editor i director, l'empresa editora també publica la revista Tapes , T Magazine, Robb Report, Man on the Moon i L'Officiel.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Capit@n España, Purgandus Pópulus !!!, 04/09/2018 - 14:43

Parece un chiste pero, queridos amiguitos, no lo es.
Las familias desahuciadas le dan la enhorabuena, Sr. Fainé.