Publicitat
Monogràfics · 12 de Gener de 2018. 21:26h.

Prop de 50.000 iniciatives socials de les quals s’han beneficiat més d’11 milions de persones

Isidre Fainé, president de la Fundació Bancària ”la Caixa”.

La Fundació Bancària ”la Caixa” llança una campanya de comunicació, coincidint amb l’acabament de l’any, en la qual se’n destaca el compromís amb el desenvolupament de totes les comunitats, com amb qualsevol ciutat o poble on una persona ho necessiti. El 2017, aquest compromís per una societat millor i amb més oportunitats per a tothom s’ha traduït en l’impuls de prop de 50.000 iniciatives que han arribat a més d’11 milions de beneficiaris.

La campanya, que tindrà presència en premsa, ràdio, televisió i mitjans digitals, fa un recorregut per emplaçaments emblemàtics com la basílica de la Mare de Déu del Pilar de Saragossa, la Ria de Bilbao, la plaça de l’Obradoiro de Santiago, la Sagrada Família de Barcelona, la Puerta de Alcalá de Madrid, la Torre del Oro de Sevilla o la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, entre d’altres.

obra2.jpg

 Al costat d’aquestes imatges, la Fundació Bancària ”la Caixa” ha volgut donar protagonisme a algunes de les persones i organitzacions que han participat enguany en les prop de 50.000 activitats que ha impulsat l’entitat. En la campanya apareixen el menjador social San Blas, la Fundació Rey Ardid, Gazteleku, el Centre de Gent Gran d’Irala, l’Hospital Sant Joan de Déu de Santurtzi, l’Associació Gallega de Cooperatives Agroalimentàries, la Fundació Talita, Save the Children, la Fundació Mornese, l’Associació DisCamino o la Fundació Carmen Pardo Valcarce, en representació dels centenars d’entitats que col·laboren amb l’Obra Social ”la Caixa”.

«El fundador de ”la Caixa”, Francesc Moragas, ens va mostrar fa més de 100 anys que hem de ser allà on hi hagi algú que ens necessiti. Aquest compromís ens ha impulsat a estendre els nostres programes socials per tot el territori i a ser la primera fundació d’Espanya i una de les més importants del món. Cada comunitat, cada barri, cada municipi, cada ciutat i cada entorn rural mereixen la nostra  atenció. Cada territori i cada persona, especialment les més vulnerables», explica el president de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Isidre Fainé.

La proximitat és un concepte clau per a la Fundació Bancària ”la Caixa” dintre del seu compromís  amb les necessitats de les persones. Per aquest motiu, dins del pressupost  de l’Obra Social,  la xarxa  financera de CaixaBank impulsa el desenvolupament de projectes i activitats en els àmbits social, mediambiental, cultural i educatiu amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats del seu entorn  més immediat.  Al llarg de 2017, s’han desenvolupat més de 12.500 activitats gràcies a les partides per a obra social que gestiona la xarxa d’oficines, amb una inversió de 44,5 milions d’euros.

obra5.jpg

Augment del pressupost el 2018

Amb el lema Canviem presents, construïm futurs, la Fundació Bancària ”la Caixa”, el director general de la qual és Jaume Giró, ha assolit l’equador del Pla Estratègic 2016-2019. De cara a 2018, l’entitat incrementarà el pressupost fins als 520 milions d’euros, mantindrà el focus en els programes socials amb vocació transformadora i prioritzarà línies d’actuació que cobreixin les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables i que promoguin la igualtat d’oportunitats. Aquests projectes concentren el 60 % del pressupost.

 Al llarg de 2017, la Fundació Bancària ”la Caixa” ha atès més de 60.000 nens en situació de vulnerabilitat gràcies al programa de superació de la pobresa CaixaProinfància; ha facilitat 32.000 llocs de treball a persones en risc d’exclusió social mitjançant Incorpora; ha aconseguit la participació de 820.000 persones grans en el seu programa d’envelliment actiu; ha posat a disposició dels ciutadans amb més dificultats per accedir a un habitatge un parc de 33.000 pisos socials; ha prestat assistència a més de 23.000 persones amb malalties avançades, i ha mobilitzat més de 16.000 voluntaris que faciliten la posada en marxa d’aquestes iniciatives.

obra3.jpg

Igualment, durant els dos anys vinents es continuaran refermant el bagatge i el reconeixement assolit en divulgació cultural i científica. L’objectiu és mantenir els nivells d’excel·lència que s’han obtingut als centres CaixaForum, CosmoCaixa i a les exposicions itinerants, gràcies a mostres de producció pròpia i a les aliances estratègiques amb institucions culturals internacionals de referència, com el Museu del Prado, el British Museum, el Louvre, el Museu Thyssen-Bornemisza o la Col·lecció d'Art Contemporani de ”la Caixa”.

L’entitat també mantindrà l’aposta decidida per la recerca mèdica i la formació d’excel·lència, una àrea que ha disposat d’una inversió de més de 60 milions d’euros el 2017 i que preveu assolir els 90 milions de pressupost el 2019. Atès que molts dels grans reptes científics actuals estan vinculats a la salut, la recerca en aquest àmbit està sent un dels eixos principals d’activitat, amb una incidència especial en les malalties cardiovasculars, infeccioses, neurociència i oncologia. A més, enguany s’han concedit més de 200 beques de ”la Caixa” per a estudis de postgrau i doctorat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat