Publicitat
Monogràfics · 6 de Març de 2018. 10:32h.

Què fa la Diputació de Barcelona pels municipis?

Seu central de la Diputació de Barcelona

El Catàleg de Serveis del 2018 posa a l’abast dels ajuntaments més de 67 milions d’euros en forma de recursos tècnics i econòmics.

L’any passat es van tramitar més de 16.000 sol·licituds de més de 350 governs locals

Ajuts per a la rehabilitació d’habitatges, programes per fomentar la igualtat d’oportunitats laborals, suport als projectes culturals i esportius o plans de seguretat local. Aquests són només quatre exemples dels recursos que la Diputació de Barcelona posa a disposició dels ajuntaments i dels consells comarcals per a que puguin garantir la cohesió social i l’atenció a les persones de tots els municipis de la demarcació.

Un Catàleg que creix

En total, per aquest 2018, el Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona aplega 259 recursos, que poden ser tècnics, econòmics o materials. Amb una dotació de 67,6 milions d’euros, augmenta el pressupost d’un 10% respecte l’any passat i d’un 24% des de l’inici del mandat.

En connexió amb el Pla d’Actuació de Mandat 2016-2019 de la Diputació de Barcelona, el Catàleg continua apostant per millorar la qualitat de vida dels ciutadans, amb projectes com els relacionats amb el control sanitari de l’aigua de consum humà, la vigilància i control d’establiments alimentaris i, la seguretat i salubritat a les platges.

Així mateix, en l’àmbit cultural i educatiu, es promou l’exposició itinerant “Escoles d’altres mons”, la digitalització i difusió dels fons locals i patrimonials i, les activitats de la Xarxa de Museus Locals i les culturals de les festes majors de la demarcació.

Connectem amb les oportunitats de futur

El Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona ajuda els governs locals a dur a terme actuacions de promoció i senyalització turística, a més d’accions de foment dels mercats municipals i d’impulsar la integració sociolaboral de persones amb malalties mentals.

També es promou, un any més, el Servei d’Intermediació en Deutes de l’Habitatge (SIDH), la detecció d’habitatges desocupats i, la reforma, condicionament i rehabilitació d’habitatges municipals o cedits.

 Aposta de mandat

El Catàleg de serveis que promou la Diputació de Barcelona forma part del Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019". També integren el Pla "Xarxa de Governs Locals 2016-2019" les Meses de concertació (espais entre els representants de la Diputació i dels governs locals, en els quals es contrasten les necessitats i es preacorden les actuacions del mandat i els recursos), i els programes complementaris.

Aquesta oferta de la Diputació també inclou una selecció de recursos específics per als municipis de fins a 1.000 habitants, amb la voluntat d’assegurar la implantació de totes les polítiques i serveis en igualtat de condicions al conjunt de la demarcació.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#2 Sergi , Barcelona, 15/03/2018 - 14:02

Ser una colocadora colosal para parasitos y vividores, el ultimo ejemplo de colocacion la mujer de Puigdemont.

#1 respuesta, Barcelona , 13/03/2018 - 10:41

ehhhhh??.....ummmmm.......zzzzzzzzz......más silencio........

#1.1 pepe.----, andorra, 13/03/2018 - 15:26

coordina muchas cosas y da servicio a muchos municipios pequeños, pero es q mi pregunta entonces es ¿pq hay municipios pequeños? o mejor aun ¿pq las competencias de las diputaciones no pasan a las autonomías y asi poder pasar muchas competencias a los aytos. como quería hacer Aznar antes del 11 de marzo de 2004?