Publicitat
Monogràfics · 1 de Juny de 2022. 03:04h.

Raquel Sánchez afirma que les dades avalen la recuperació a Espanya

Aquesta tarda ha tingut lloc la inauguració de la 22a edició del Saló Internacional de la Logística (SIL), una de les fires mundials més grans de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain, i el referent a Espanya, la Mediterrània i Amèrica Llatina, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), que se celebrarà fins al proper 2 de juny després de dos anys d'absència a causa del context de la pandèmia.

L'acte d'inauguració, que s'ha celebrat a les 17.00 hores a la sala Business Transformation Stage, dins del palau 8 al Recinte de Montjuïc-Plaça Espanya de la Fira de Barcelona, ??ha estat presidit per Raquel Sánchez, ministra de Transports , Mobilitat i Agenda Urbana, que ha mostrat el seu suport a l'esdeveniment assegurant que “les dades avalen la recuperació a Espanya, potser no al ritme que ens agradaria, però és una recuperació robusta i hi ha marge per a l'optimisme”. D'altra banda, la ministra ha recalcat que "el compromís del Govern amb Catalunya és ferm i és la comunitat que més inversió està rebent per part del ministeri". Així mateix, Sánchez ha estat acompanyada de Jaume Collboni, primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona; Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al CZFB, Isidre Gavín, secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, i Guillermo Fernández Vara, president de la Junta d'Extremadura. Així mateix, també hi ha participat de la inauguración la directora general del CZFB y del SIL, Blanca Sorigué.

Durant l'acte d'inauguració, Jaume Collboni ha volgut posar en relleu que "tornar a situar Barcelona com a capital de la logística a nivell mundial és una mostra de la vitalitat que té la ciutat".

Per la seva banda, Pere Navarro ha destacat que “estem molt emocionats de tornar a reunir els principals agents del sector i tornar a veure'ns les cares. La logística sempre ha estat un sector que ha funcionat de forma silenciosa, sense que ningú es preguntés com arriben les coses fins a les botigues, els restaurants o fins a casa seva, però la pandèmia ha fet un gir de 180 graus a aquesta situació, donant-li visibilitat al pes que té la logística per al funcionament correcte de l'economia i també posant en valor la seva capacitat de transformació per continuar funcionant i adaptar-se a les circumstàncies.”.

En quant a Isidre Gavin, ha retret a la ministra “la baixa execució de la inversió a Catalunya”. Pel que fa als reptes de la logística, ha assenyalat que “només podrà ser si és sostenible i és digital, no hi ha cap altra opció”.

Així mateix, Guillermo Fernández Vara, el president de la Junta d'Extremadura, comunitat autònoma convidada d'aquest any, ha manifestat que “estem entestats a aprofitar els canvis que s'estan generant en els darrers anys al món, que vénen de la mà de la logística. El que canviarà realment la vida dels nostres pobles és la connexió de l'eix de l'Atlàntic amb l'eix del Mediterrani.”

 

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat