Publicitat
Monogràfics · 28 d'Abril de 2012. 20:49h.

Sense barreres a la vall de Santa Fe

Imatge del Montseny

El Parc Natural del Montseny ha ampliat i millorat l’itinerari adaptat que ja existia a la vall de Santa Fe, que començava al centre d’informació Can Casades i acabava a la font del Frare.

El Parc Natural del Montseny ha ampliat i millorat l’itinerari adaptat que ja existia a la vall de Santa Fe, que començava al centre d’informació Can Casades i acabava a la font del Frare.

Es tracta d’un itinerari d’uns set-cents metres de longitud, que s’ha construït aplicant-hi mesures correctores de barreres arquitectòniques per tal de fer-lo accessible a tothom. Té un pendent inferior al 6%, perquè hi puguin circular fàcilment les persones que van amb cadira de rodes.

Executada el 2010 dins del conveni entre l’Obra Social la Caixa i la Diputació de Barcelona, aquesta és la segona fase d’adequació de l’itinerari, amb la qual s’ha allargat el recorregut cinc-cents metres més i s’ha aconseguit que sigui circular, amb el punt de sortida i arribada al centre d’informació Can Casades.

Via circular

Els treballs d’adaptació s’han dut a terme en un tram de l’itinerari de Can Casades, per convertir-lo en una via circular. Aquesta iniciativa s’emmarca dins del conveni de col·laboració entre la Caixa i la Diputació de Barcelona, en el qual es manifesta el compromís de fer accessibles itineraris existents o de nova creació a persones amb discapacitats o amb problemes de mobilitat.

Així doncs, l’itinerari de Santa Fe se suma a les cinc adaptacions ja executades en diversos espais de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Concretament, en aquest espai, els treballs han consistit en la desbrossada de la vegetació i l’excavació de la plataforma del camí. També s’ha adaptat la base del camí, per tal de garantir la construcció d’un ferm apte per a cadires de rodes.

El traçat, delimitat

En tot el recorregut s’ha fet un voral amb pedra granítica que delimita el traçat del camí, i murs de contenció per garantir l’estabilitat d’alguns terraplens. Alhora, s’han instal·lat ponts i passeres de fusta de castanyer en els punts on és necessari, i s’ha senyalitzat tot l’itinerari.

Les actuacions d’aquests projectes han estat executades per una empresa d’inserció social (Dimas, empresa d’inserció), associació per a la intervenció social integral que treballa per a la reeducació i la reinserció social de persones amenaçades d’exclusió. En aquest projecte, hi han participat quatre persones d’aquesta entitat.

Aquest itinerari forma part de la xarxa d’itineraris adaptats que la Diputació de Barcelona ha anat construint al llarg dels últims cinc anys en el marc del conveni de col·laboració amb la Caixa per al desenvolupament del pla de gestió integral per a la conservació dels sistemes naturals de la Xarxa de Parcs Naturals de la corporació.

Altres recorreguts

Altres recorreguts que també s’han realitzat dins d'aquest conveni són:

- Itinerari sensorial del Parc del Garraf: amb elements d’interpretació del medi natural que desenvolupen els sentits (1,1 km. i 113.810,88 euros d’inversió).

- Itinerari botànic del Parc del Garraf: amb rètols informatius de la flora que es troba al llarg del recorregut (0,5 km. i 40.601,54 euros d’inversió).

- Itinerari adaptat del Parc del Castell de Montesquiu: recorregut pel bosc des de l’aparcament fins a la zona del Castell de Montesquiu (0,8 km. i 154.365,95 euros d’inversió).

- Itinerari adaptat del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac: recorregut lineal que surt del centre d’informació de la Casa de l’Obac (1,10 km. i 77.272,51 euros d’inversió).

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat