Publicitat
Monogràfics · 5 de Juny de 2018. 15:37h.

SIL 2018 fins el dijous 7 de juny al pavelló 8 del recinte Montjuïc-Plaça Espanya

El secretari d'Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, ha presidit aquest matí la inauguració del 20 Aniversari de la Fira Líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del Sud d'Europa. SIL 2018, que des d'avui i fins el proper dijous 7 de juny, es celebra al pavelló 8 del Recinte Montjuïc-Plaça Espanya de Fira de Barcelona. Font ha estat acompanyat pel secretari autonòmic d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana - Comunitat Autònoma Convidada del SIL 2018-, Josep Vicent Boira, la presidenta de la Diputació de Barcelona, ??Mercè Conesa, el vicepresident de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, ??Jaume Collboni, el delegat especial de l'Estat en funcions al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president del SIL, Jordi Cornet, el president d’ ASAPRA, Pedro Castro, el president de Consell de l'Organització Mundial de Duanes, Enrique Canon, i la directora general del Consorci de la Zona Franca de Barcelona i del SIL, Blanca Sorigué, i presidents, consellers delegats i directors generals de destacades empreses del sector.

Les últimes tendències i innovacions en la cadena de subministrament
La 20a edició del SIL 2018 és la plataforma de llançament del Sud d'Europa per a les últimes tendències i innovacions de la cadena de subministrament. Entre les 150 novetats mundialsque es presenten al SIL 2018 cal destacar una flota de robots terrestres d'autocàrrega i descàrrega per solucionar el problema del lliurament de l'última milla de l'empresa Elioport, el nou programari SGA per automatitzar i integrar tots els processos logístics d'AS Software, les solucions basades en la tecnologia blockchain enfocada al transport marítim de mercaderies de ChainGo o el nou sistema de picking visual de SCM Logística. També destaquen la nova plataforma Briver de transport regional de Wtransnet, un contenidor que permet el transport marítim de marisc viu de CMA CGM, el sistema d'optimització de rutes de PTV Group, la solució digital revolucionària per als documents de transport de Transfollow o els isoterms amb motor, del Grup TATOMA, que permeten la realització de trajectes de llarga durada emmagatzemant i transportant productes frescos durant dies, entre moltes altres.

El SIL 2018 es celebra sumant sinèrgies amb la 2a edició d’eDelivery Barcelona Expo & Congress, la Fira que centra tot el seu interès en el lliurament, la logística i l'última milla com aspectes claus de tot negoci eCommerce. Dins eDelivery Barcelona la innovació també està molt present amb la proposta de 12 startups que presenten ofertes disruptives que revolucionaran la cadena de subministrament.
 
La participació d'empreses al SIL 2018 augmenta un 10%
Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ??el SIL 2018 compta amb un augment del 10% d'empreses participants respecte a l'edició anterior. Aquest any 650 empreses, de les quals un 40% d'elles són internacionals i procedeixen de 41 països són presents al SIL 2018. El delegat de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i president del SIL, Jordi Cornet, s'ha mostrat molt satisfet durant l'acte inaugural i ha destacat que "el SIL reuneix tots els sectors que formen part de la cadena logística en un marc on tot està pensat per a generar negoci, fer networking i apropar l'últim en coneixement. En aquests 20 anys d'història, el SIL s'ha consolidat com la fira líder del sector al Sud d'Europa, ho demostra el fet que som la plataforma de llançament de les últimes novetats i tendències del sector ". Cornet també ha ressaltat la importància del SIL com "gran cimera logística que projecta la imatge de Barcelona i la situa com a entorn econòmic dins de les grans corrents del comerç internacional. Aquest any hem reunit els principals actors del comerç internacional amb la celebració del Congrés Internacional d'Agents Professionals de Duanes (ASAPRA)”.

foto1sil.jpg El sector del comerç internacional es reuneix a Barcelona
El SIL 2018 també és l'escenari del Congrés Internacional d'Agents Professionals de Duanes (ASAPRA) que té lloc per primera vegada a Europa després de 36 edicions. En aquesta ocasió reuneix els principals protagonistes del comerç internacional com és el cas d'Enrique Canon,president del Consell de l'Organització Mundial de Duanes (OMA), Máximo de Gregorio, president de la Confederació Internacional d'Agents de Duana (confieu), Steve Parker, president de l'Associació Europea d'Importadors, Exportadors, Operadors Logístics i Representants de Duanes (CLECAT), Pedro Castro, president de ASAPRA, Pilar Jurado, directora general de Duanes de l'Agència Tributària d'Espanya, o Antonio Llobet, president del Col·legi d'Agents de Duanes d'Espanya, entre d'altres.
 
Avui també ha començat la Cumbre Mediterránea de Logística y Transporte, dins del SIL, que enguany aposta per l'economia blava, la logística 4.0 i les noves solucions tecnològiques que s'obren pas en el sector, així com el paper clau dels aeroports i ports en el desenvolupament de les economies de la regió Mediterrània.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat