Publicitat
Monogràfics · 27 de Gener de 2023. 10:36h.

SIL 2023 acollirà la 18a edició de l’European Conference del Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP)

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), entitat organitzadora del Saló Internacional de la Logística de Barcelona (SIL) -fira referent en el món de la Logística, Transport, intralogística i Supply Chain-, i el Council of Supply Chain Management Professionals (CSCMP), l’entitat internacional més gran del sector de Supply Chain, han anunciat que la celebració de la 18a edició de l’European Conference & European Research Seminar, organitzada anualment pel CSCMP, tindrà lloc a Barcelona els dies 8 i 9 de juny, dins del marc del SIL 2023.

L'acord de col·laboració s'ha signat aquest matí a Barcelona, on han estat presents Miquel Serracanta, Board Member del CSCMP, el delegat especial de l'Estat en el CZFB i president del SIL, Pere Navarro, i la directora general del CZFB i del SIL, Blanca Sorigué.

L’European Conference & European Research Seminar és un doble congrés mundial amb un enfocament europeu, que reuneix els principals directius, professionals i acadèmics de les Supply Chain globals de tots els sectors d'activitat.

D'aquesta manera, participants de tot el món i executius de diferents empreses, assistiran al congrés que de manera interactiva es centra en el debat intensiu de noves recerques i novetats del sector, amb l'objectiu d'exposar i debatre qüestions contemporànies de la gestió de les cadenes de subministrament globals.

Les temàtiques inclouran els principals reptes actuals de les Supply Chain com són, la sostenibilitat, la digitalització, l'eficiència, la resiliència i la gestió del talent en aquesta època post-covid.

Així mateix, durant aquesta trobada, els membres de les comunitats acadèmiques i de recerca presenten els seus treballs actuals per a ser avaluats.

D'aquesta manera, tots els ponents i assistents d'aquest prestigiós congrés internacional tindran l'oportunitat de conèixer de primera mà les novetats presentades pels expositors del SIL 2023, tal com va ocórrer en el 2011, quan Barcelona va acollir la 7a edició d'aquest mateix congrés.

Durant l'anunci de la notícia, Pere Navarro ha afirmat que “col·laborar en la 18a edició de la European Conference & European Research Seminar és una oportunitat única per a continuar impulsant la logística com a sector clau de l'economia, coincidint amb una data tan especial com és la del 25è aniversari del SIL”. “L'objectiu de totes dues entitats és aconseguir una cadena de subministrament resistent en un món de canvis constants, per la qual cosa estem molt emocionats de poder treballar en això en un únic punt de trobada on més de 650 empreses del sector presentaran les seves últimes novetats i tendències, i milers de professionals intercanviaran idees per a donar resposta als reptes presents i futurs que hem d'afrontar”, afegeix.

“No hi ha dubte que es tracta d'una aliança estratègica que ens permetrà retroalimentar-nos a través del descobriment de nous projectes i de l'intercanvi d'experiències en un país on conflueixen les principals rutes de trànsit de mercaderies, conegut mundialment per la seva potent xarxa d'infraestructures aèries, terrestres, ferroviàries i marítimes”, explica Blanca Sorigué. “És un honor que el CSCMP hagi tornat a comptar amb l'organització del SIL per a sumar sinergies en la celebració del congrés després de la reeixida edició que vivim en 2011”, assenyala.

Per part seva, Miquel Serracanta, Board Member del CSCMP, ha posat en relleu que “Després de 3 anys molt complicats per a les cadenes de subministrament globals, tots els ciutadans han entès la criticitat de les mateixes per a disposar dels productes i materials en el lloc i temps precisos. Tornar a retrobar-nos en persona per a aprendre els uns dels altres és fonamental perquè les cadenes de subministrament globals siguin resilients, eficients i sostenibles, perquè la clau està en la comunicació entre humans. El congrés ens ajudarà a comprendre els nous reptes a abordar, especialment el com gestionar les noves tecnologies que faciliten i visibilitzen les operacions amb les majors necessitats de talent requerides quant a persones i organitzacions”

Sobre el Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El CZFB és una empresa pública que es finança íntegrament de fons propis com són els arrendaments industrials del Polígon de la Zona Franca de Barcelona i amb la seva gestió patrimonial. Tot i que el seu camp principal d'activitat és el polígon industrial i la seva zona franca duanera, també promou edificis, sòl urbà i industrial, actua de dinamitzador per la transformació empresarial cap a l'economia 4.0 i organitza esdeveniments d'interès econòmic per a Barcelona com el saló logístic SIL o l'immobiliari BMP, així com grans esdeveniments de referència amb un format innovador com la Barcelona New Economy Week (BNEW) o la Barcelona Woman Acceleration Week (BWAW).

En el seu plenari té representants del govern espanyol, de l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i de les principals entitats econòmiques de la ciutat.

Sobre el CSCMP (Council of Supply Chain Management Professionals)

El CSCMP és una associació sense ànim de lucre fundada fa 60 anys amb l'objectiu de connectar, educar i desenvolupar als professionals de les Supply Chains de tot el món. Organitza més de 200 esdeveniments a l'any entre totes les seves Roundtables destacant la Conferència Global Edge de cada tardor als Estats Units, així com la Conferència Europea té la seva seu mundial a Chicago, compta amb més de 10 mil membres en els cinc continents i està organitzada en Roundtables per països. A Europa destaca per la seva activitat la d'Espanya, i inclou unes altres a Alemanya, Holanda, Itàlia, Polònia, el Regne Unit, Suècia, Suïssa i Ucraïna. Entre els seus membres corporatius destaquen companyies de renom global com Chep, CHRobinson, Cisco, Geodis, KPMG, Pfizer, SAP, Starbucks i Target entre altres empreses i destacades universitats.

CSCMP Spain Rountable, refundada en 2010, dedica les seves activitats i programes a proveir de la millor experiència possible als professionals de la cadena de subministrament al país i ofereix al llarg de l'any esdeveniments educacionals i oportunitats de Networking per a facilitar la interconnexió entre els sectors que representen la cadena de subministrament. Encoratja la col·laboració i forma una indestructible aliança entre participants de les organitzacions i de la funció.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat