Publicitat
Monogràfics · 25 de Maig de 2022. 17:36h.

SIL Barcelona torna amb 650 empreses participants i visitants de 81 països

La 22a edició del Saló Internacional de la Logística (SIL) de Barcelona, la fira líder de Logística, Transport, Intralogística, i Supply Chain del Sud d'Europa, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), se celebrarà del proper dimarts 31 de maig al 2 de juny al Pavelló 8 del Recinte Montjuïc-Plaça Espanya de Fira de Barcelona. El saló torna després de dues edicions d'absència obligada a causa de la situació sanitària global i ho fa consolidant la importància del sector logístic per al funcionament de l'economia i potenciant la seva visibilitat, amb la participació de 650 empreses.

Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha assenyalat que "la logística és aquell sector crucial en les nostres vides al qual la societat mai havia prestat massa atenció. No obstant, la pandèmia ha posat en valor la seva funció i tot el que ens aporta en el nostre dia a dia".  Navarro també ha volgut destacar "la importància de SIL com un gran punt de trobada del sector, on tots els actors de la cadena de subministrament es reuneixen anualment, sent una de les majors fires del món i el referent a Espanya, el Mediterrani, el Sud d'Europa i Amèrica Llatina".

Innovacions exclusives

Entre les empreses participants hi ha un 30% d'internacionalitat, amb la presència de països com Argentina, Xina, Dinamarca, Equador, Colòmbia, Mèxic, Eslovàquia, França, Holanda, Hong Kong, Irlanda, Itàlia, Portugal, Taiwan, UAE, UK o USA, entre d'altres.

En aquest sentit, el SIL 2022 és per a les empreses una gran oportunitat on presentar les seves últimes novetats. Per això, en aquesta edició la fira comptarà amb la presentació en exclusiva mundial de més de 100 innovacions. A més, participaran del saló 150 startups d'entre les quals 10 han estat seleccionades per l'Start-up Innovation Hub per optar al Premi a la millor start-up.

Quan queda poc menys d'una setmana perquè iniciï el certamen, el SIL ja ha superat els 12.000 registrats procedents de 81 països diferents (29 d'Europa, 18 d'Àfrica, 17 d'Amèrica, 16 d'Àsia i 1 d'Oceània).  "El SIL és el major esdeveniment amb exposició que reuneix tota la cadena de subministrament, així com un espai ideal en el qual realitzar networking. Tot i així, també comptem amb un gran Congress en el qual reunim més de 300 speakers d'importants empreses nacionals i internacionals. En aquesta ocasió els experts ens ajudaran a abordar la situació del sector des dels eixos d'innovació, sostenibilitat i talent", apunta Blanca Sorigué, directora general de l'entitat.

Inauguració oficial

La fira obrirà les seves portes el dimarts 31 de maig a les 10h, tot i que que la inauguració oficial se celebrarà aquest mateix dia a les 17h, amb un acte presidit per la ministra de Trasports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

Així mateix, durant el SIL els mateixos expositors celebraran 150 esdeveniments diferents. En aquest sentit, i en el context del paper d'Extremadura com a comunitat autònoma convidada en aquesta 22a edició del SIL, l'1 de juny a les 11h es produirà la intervenció de Guillermo Fernández Vara, president de la Junta d'Extremadura. Al llarg de la fira, la comunitat autònoma tindrà l'oportunitat de mostrar tota la seva oferta i potencial logístic global.

Finalment, l'1 de juny tindrà lloc, prèvia invitació, al Museu Marítim de Barcelona la Nit de la Logística, on es farà entrega dels premis SIL a la millor start-up, a l'ODS 5 en el sector logístic, a la millor innovació i al projecte més sostenible.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat