Publicitat
Monogràfics · 15 d'Abril de 2016. 15:57h.

S’obre el període d’autoadjudicacions a les colònies de la Xanascat, “L’estiu és teu!”

Página web per fer la pre-inscripció

L’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obre dimecres 20 d’abril, a les 12 del migdia el període d’autoadjudicacions del programa d’activitats de lleure “L’estiu és teu!” a través del web www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions.

L’Agència Catalana de la Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obre dimecres 20 d’abril, a les 12 del migdia el període d’autoadjudicacions del programa d’activitats de lleure “L’estiu és teu!” a través del web www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions.

El període de preinscripcions va finalitzar el passat 6 d’abril, i després de 9 dies es van realitzar 5.468 preinscripcions. Un cop realitzat el sorteig davant notari, el dia 7 d’abril, en el qual va sortir el número 1.989, un total de 4.822 persones van obtenir plaça en el torn d’estada desitjat, això significa el 88,20% del total. Com a organització pública, l’Agència Catalana de la Joventut, ha de garantir transparència i igualtat a tots els ciutadans, per aquest motiu es realitza el sorteig.

A partir del 20 d’abril, un cop finalitzat el període de preinscripcions i realitzat el sorteig públic, tots aquells usuaris que no hagin obtingut plaça, que no hagin realitzat preinscripció, hagin refusat plaça o desitgin més d’una estada podran accedir al web www.xanascat.cat/estiuesteu a l’apartat “torns” per consultar les places lliures i en el cas que vulgui realitzar reserva, accedir al portal de preinscripcions i autoadjudicar-se  www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions.

El programa “L’Estiu és teu!”, que enguany arriba a la seva 22a edició, ofereix experiències de fins a dues setmanes a infants i joves de 5 a 16 anys a través de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya (Xanascat). Les modalitats d’estades a escollir són: música (14 estils i 22 instruments a triar), idiomes (anglès, francès o alemany), esportives (futbol, bàsquet, handbol), multiesportives (20 modalitats), combinat d’anglès i multiesportives, combinat d’anglès i astronomia, enginy, circ, teatre, veu, cinema, natura, excursionisme i descoberta de Barcelona.

El nombre total de places que s’ofereixen és de 8.124. Des de l’inici de “L’estiu és teu!”, un total de 131.020 infants i joves han gaudit del programa.

Les places per a l’aprenentatge d’idiomes -anglès, francès o alemany- continuaran essent protagonistes de l’oferta, ja sigui com a estades d’idiomes pròpiament (1.830 places aquest 2016) o com estades que combinen idiomes amb una altra activitat (4.035 places). En total, les places amb idiomes (majoritàriament per aprendre anglès) sumen 5.865, xifra que representa el 62% de l’oferta global de “L’estiu és teu!”, tres de cada cinc places.

Pel que fa al cost de les estades, les famílies nombroses, monoparentals i les acollidores que obtinguin plaça pels seus fills i filles continuaran gaudint d’una reducció del 10% en el preu de les estades. L’any passat es van beneficiar d’aquestes reduccions un total de 1.656 nois i noies, el 25% de tots els participants. En el conjunt dels últims sis anys, fins a 10.738 participants han gaudit d’aquesta rebaixa.

Aquests ajuts s’emmarquen en les polítiques departamentals de suport a la família i intensifiquen l’orientació al servei públic dels albergs gestionats per la Generalitat de Catalunya.

Més facilitats per reservar i tematització d’estades, principals novetats

El programa incorpora aquesta edició millores en les condicions de contractació, reserva i anul·lació de torns. En aquest sentit, es permetrà fraccionar el pagament de les estades en tres vegades. Així mateix, s’han creat preus diferenciats segons el període, l’alberg i la tipologia de l’activitat.

Pel que fa al procés de preinscripcions, també s’ha millorat l’accessibilitat al portal de reserves i s’ha endarrerit el període (fins a finals de març) per donar més temps de decisió a les famílies. D’altra banda, el procés d’autoadjudicació directe de places disponibles després de la celebració del sorteig, també s’ha simplificat i serà més àgil.

El contingut de “L’estiu és teu!” també incorpora diferents novetats, com són la tematització de les colònies d’idiomes i les que combinen idiomes i esports. Així, a les d’idiomes, els participants podran escollir entre les Stage Arts, els Games and Team Sports, les Smart City – Blogs, apps and webs, les Adventure and Fantasy, les Natural Science – Green Planet i les English Fans. Els nois i noies que facin estades combinades hauran de decidir-se entre temàtica ambiental, món medieval, Emotion! (en què es combina aquesta pràctica esportiva innovadora amb l’anglès), medi aquàtic (caiac i busseig lliure) i tresc.

Finalment, pel que fa a la informació prèvia del programa, aquesta edició ha comptat amb 4 xerrades per a pares i participants a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida durant el període de preinscripció amb l’objectiu d’oferir una informació més directa i personalitzada. El proper 26 d’abril es realitzarà a Barcelona una altra xerrada informativa, trobareu la informació en aquest enllaç http://www.estiuesteu.cat/blogs/xerrada_barcelona_estiuesteu/


La seguretat, un aspecte cabdal

Les enquestes de satisfacció de “L’estiu és teu!” indiquen la seguretat com un dels aspectes que millor valoren els participants. Entesa com un aspecte capital del programa, la seguretat també incorpora millores en l’edició d’enguany. En aquesta línia, s’ha editat el “Manual de Procediments de la Seguretat Integral per a Activitats”, que documenta i estructura el tractament de la seguretat de totes les estades.

L’elaboració d’aquest manual ha estat obra de diverses auditories realitzades en el lloc i en el moment de l’activitat en anteriors edicions. Entre d’altres qüestions, el manual inclou una fitxa individualitzada per cadascuna de les activitats de “L’estiu és teu!” on s’hi descriuen els mètodes de prevenció i seguretat duts a terme: característiques del lloc, equipació dels participants, material tècnic utilitzat, material d’emergència, organització, instruccions donades als participants i desenvolupament de l’activitat. Finalment, les fitxes es complementen amb observacions i diagnòstic de cada activitat.

En l’àmbit de la seguretat, però també amb efectes sobre la qualitat pedagògica, el programa “L’estiu és teu!” compta amb una ràtio de 1/7,18, un índex que supera els nivells exigits per la normativa. En total, l’edició d’aquest 2016 comptarà amb un total de 1.130 monitors i directors.

Juliol, el mes amb més oferta

El juliol és el mes amb més oferta (7.114 places), seguit per l’agost (640) i el setembre (370). D’aquesta manera, es dóna resposta a les diferents preferències i necessitats de les famílies i dels participants, expressades a través d’enquestes.

Per edats de participants, la franja de 8 a 12 anys és la que disposa de més oferta (3.689 places), seguida per la de 13 a 16 anys (3.175), la de 8 a 16 anys (1.050), i la de 5 a 7 anys (210).

Inscripció directa a partir del 20 d’abril  

El procés d’autoadjudicació o inscripció directa al programa s’iniciarà el 20 d’abril  a les 12 hores i s’allargarà fins a esgotar places.

Les persones que vulguin participar-hi podran consultar les places lliures a  través del web www.xanascat.cat/estiuesteu, i en cas de voler realitzar la reserva, accedir al portal de preinscripcions i autoadjudicar-se  www.xanascat.cat/PortalPreinscripcions.


Més informació

L’estiu és teu!

Vídeo promocional

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat