Publicitat
Monogràfics · 1 de Setembre de 2020. 19:20h.

Telefónica desenvolupa una solució de ‘Live Streaming’ amb una pionera experiència d’usuari per a gaudir de concerts

Les mesures sanitàries de distanciament social i la reducció d’aforament han fet que les productores musicals i els artistes busquin una forma diferent i rendible de seguir oferint actuacions: Telefónica ha desenvolupat una nova i completa solució de ‘Live Streaming’ perquè es pugui seguir gaudint de la música en viu de forma segura des de qualsevol dispositiu i lloc, replicant l’experiència que se sent quan s’està davant de l’escenari.

A través de la gravació en directe de l’actuació musical per un equip multicàmera, es retransmet i digitalitza el senyal (amb una unitat mòbil o mitjançant producció en remot), fins als estudis de Tres Cantos on es codifica fins a una plataforma online en la qual es pot accedir des del smartphone, tablet o PC per a seguir el concert a temps real, seleccionant en cada moment la càmera i l’angle des del qual es vol gaudir de l’actuació.

Aquesta pionera experiència digital es completa amb la possibilitat de veure material addicional i exclusiu, com pot ser una entrevista amb l’artista que acaba d’actuar i el seu pas pels camerinos, o l’accés a imatges inèdites del backstage.

Es tracta d’un nou servei d’extrem a extrem per a realitzar produccions fora d’estudi d’esdeveniments en directe de molta qualitat, que compta amb acords com fabricants de software de producció i amb experts en esdeveniments per a fer més completa la vivència.

streaming2.jpg

La retransmissió també es beneficia del coneixement i l’experiència de Movistar+, que des de fa 5 anys retransmet les grans competicions de l’esport, com Wimbledon, la SuperBowl o la Liga Endesa, o dota de contingut audiovisual a més de 100.000 habitacions d’hotel de tota Espanya.

Com assenyala Agustín Cárdenas, director de Transformació Digital de Telefónica Empresas, “Actualment som els únics que comptem amb totes les capacitats necessàries per a realitzar una proposta d’aquesta envergadura de principi a fi i amb total solvència. Estem parlant d’un sector on els temps són molt reduïts i es precisen uns nivells de seguretat i garanties que molt poques companyies poden oferir. Nosaltres hem posat en comú tot el coneixement de la nostra productora de televisió, un ecosistema de desenvolupadors capaços d’incorporar les últimes tecnologies entorn del consum de contingut audiovisual i la millor xarxa en termes de seguretat i escalabilitat”.

Tot això, en un entorn en el qual no hi ha límit d’aforament, ja que la xarxa de distribució del contingut està dimensionada perquè pugui ser escalable, el que facilita els esdeveniments en “Live Streaming” per cents de mils d’usuaris de tot el món o obrir el senyal a altres continents quan sigui impossible fer gires per la situació generada per la Covid-19. A més, el funcionament de la xarxa a través de nodes permet gestionar amb eficàcia el consum de recursos sense que es vegi afectada per això la qualitat de la retransmissió.

streaming1.jpg

Aquesta solució aglutina tot el talent de l’àrea de vídeo de Telefónica Empresas, que va des del desenvolupament d’una plataforma online, incloent la securatització del procés de gestió i validació dels usuaris, integració amb tiqueteres per a comprar l’entrada, accés al Live Streaming i producció de l’esdeveniment amb mitjans tècnics adequats a la dimensió del concert; fins a la retransmissió segura del contingut a través de la tecnologia AKAMAI.

Els primers passos seran afegir a la solució altres tecnologies que millorin l’experiència de l’espectador, com la realitat virtual o les experiències 360.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat