Racó de lectura · 1 d'Octubre de 2008. 17:05h.

El full de ruta de l'Espanyol

El full de ruta de l'Espanyol

Portada del llibre

Sergi Fidalgo (Barcelona, 1968) ha escrit "El sorpasso perico" (Paralelo Sur Ediciones) on exposa el full de ruta perquè l'Espanyol superi al Barça "en 25 años". L'autor considera que la causa de la rivalitat entre els dos clubs no és històrica, sinó econòmica -"es una cuestión de mercado"- i considera que la majoria de clubs catalans -del Girona al Nàstic passant pel Lleida o el Palamós- s'han vist escombrats pel poder Barça.

L'autor proposa com a model l'Atlètic de Madrid, que sovint ha fet ombra al Reial Madrid, i descriu els pecats capitals de l'Espanyol: endogamia, tossuderia, lluites internes, conformisme, filtracions i d'altres com l'efecte Astèrix o la síndrome de 'Calimero'. També rebutja les etiquetes perquè considera que és un club "sin marca politica" (pàg. 69) i assegura "l'Espanyol fue tan franquista como el Barça en una época en que no se podía ser otra cosa" (pàg. 93).

Finalment cal reconèixer l'honestedat de l'autor més enllà de les bones intencions: cap de les disset personalitats de l'Espanyol entrevistades al final del llibre creuen que el pronòstic de Sergi Fidalgo es compleixi. A la venda a la botiga de l'Espanyol i a la Llibreria Catalònia a 15 euros.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Aitor, L´H, 03/10/2008 - 14:07

Al Fidalguet la crisi dels 40 li fa escriure bajanades. Mai un club que es digui "Espanyol" serà referència a Catalunya. Mai.