Racó de lectura · 1 d'Octubre de 2013. 10:43h.

La Guerra Civil, per dintre

Portada del llibre

Publicat per Edicions Dau amb la col·laboració de l’Arxiu Tarradellas, és  el segon volum de la biografia documental de Josep Tarradellas, que va exercir, entre d'altres càrrecs, els de conseller primer i conseller de Finances durant aquell període convuls. Destaquen la seva tasca en la creació de la Comissió d'Indústries  de Guerra i la política financera de la Generalitat, amb la intervenció del Banc d'Espanya i totes les seves sucursals a Catalunya. Hi ha també articles, cartes i informes conficencials sobre el front de guerra.
 
Donem a conèixer un conjunt de notes personals mai  conegudes fins ara. Són escrits breus, sovint punyents, on  Josep Tarradellas hi expressa les afinitats, discrepàncies, il·lusions i desenganys d'algú que era a primera línia de foc. La seva lectura permetrà, a més, entendre millor les seves relacions amb Lluís Companys i amb Joan Comorera. Com  és el cas de la resta de la col·lecció, el llibre incorpora una gran quantitat de fotografies i imatges, un mapa, una cronologia i un índex de noms.
 
L'autor, Josep Lluís Martín Ramos, és catedràtic d'història contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona. En els últims anys està treballant en la història de la Guerra Civil a Catalunya. Ha estat codirector de la revista L'Avenç i director de la revista Historiar. "Josep Tarradellas. La Guerra Civil (1936-1939)". Editorial DAU; 480 pàgines; Pvp: 28,50 €

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat