Racó de lectura · 21 de Gener de 2013. 07:57h.

Periodisme que no passa de moda

Portada del llibre

Francesc-Marc Álvaro, al pròleg al llibre "Favonades. Escates de pensament" -un recull d'articles de l'actual Secretari de Comunicació del Govern, Josep Martí- afirma que el bon periodisme d'opinió s'ha de caracteritzar per "una mirada lliure, una veu valenta i una prosa de nervi viu".

Modestament, jo afegiria que el periodisme d'opinió, quan és bo, requereix una quarta qualitat: no passa de moda. Com els articles que va escriure Quim Monzó a finals dels 80 i que Jaume Vallcorba va tenir la bona pensada de recollir-los en el volum 'La maleta turca' (Quaderns Crema, 1994).

N'hi ha que són plenament vigents com quan parla la monarquia -"si la reialesa no serveix per a fer-ne broma, per què serveix?"- dels llibres a TV3 -la cosa, si fa no fa, continua igual- o de "la pedagogia moderna i progressista".

Com poden veure el volum no és pas novetat, però si el localitzen en alguna llibreria -jo el vaig trobar per casualitat a La Ploma del carrer Sicília (7,81 euros)- comprint-lo sense pensar-s'hi. No se'n penediran. L'única critica que es pot fer a llibre -i encara- és que el recull no inclou ni el mitjàni la data en el que va ser publicat inicialment, però tant se val. /Xavier Rius.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat